askartelu blogi Vinkkejä

Itsetehdyn joulukalenterin sisältö

Tässä postauksessa itsetehdyn joulukalenterin sisältö ensimmäiseltä viikolta. Marraskuun viimeisen ja joulukuun ensimmäisen välisenä yönä tonttu muutti meille asumaan ja toi mukanansa tonttuoven sekä joulukalenterin lapsille. 1. joulukuuta lapset löysivät tonttuoven, jonka läheisyydessä oli tavaroita hujan hajan. Tonttuoven vieressä oli myös kirje, jossa päällä luki meidän lasten nimet. Kirjeessä tonttu kertoi muuttaneensa meille asumaan ja etsimään itselleen joulumieltä sekä joulutunnelmaa jouluaattoon asti. Samalla hän toisi lapsille joka päivä kalenteriin jotain mukavaa. Tonttu kertoi tulleensa kiireellä, joten hänen tavaransa jäivät levälleen ja toivoikin lasten voivan järjestää tavarat haluamallaan tavalla. Niimpä ensitöikseen lapset järjestelivät tontun tavarat oven viereen. Tontulla oli kengät, oven eteismatto, lyhty sekä tikkaat.

Itsetehdyn joulukalenterin sisältö ensimmäiseltä viikolta

Ensimmäiseen luukkuun tonttu oli tuonut kortin, jossa hän kertoi tuoneensa lapsille tonttukirjastosta kirjan. Kirja oli Rosmariini ja joulutoiveiden salaisuus, jossa oli 24 lukua, joten saamme lukea kirjasta yhden luvun joka päivä iltasaduksi. Toisena päivänä tonttu toi lapsille jouluiset suklaakolikot ja oli itsekin maistellut, koska yhden suklaakolikon paperikääreet olivat jäänet hänen ovimatolle.

Joulukuun kolmantena päivänä tonttu halusi meidän luovan jouluista tunnelmaa laittamalla joulukuusen ja koristelevan sen. Hän oli tuonut oman tonttuoven viereen pienen kuusen ja toivoi siihen valot. Neljäntenä päivänä tonttu halusi kuulla laulun lumiukoista, jotka kulkevat ketjussa. Hetken esikoinen mietti, mistä laulusta on kyse ja sitten hoksasikin. Lauloimme ja leikimme yhdessä lumiukot ketjussa kulkee ja lapset halusivat laulaa myös 5 lumiukkoa sekä revontulitanssin.

Koitti viides joulukuuta ja tänä päivänä tonttu ehdotti lapsille, että katsoisivat omista leluista ja tavaroista sellaisia leluja, joilla eivät enää leiki ja veisimme varastoon tai kiertoon. Kuopuksen leluista saimme yhden muovipussillisen lähteväksi kiertoon ja esikoisen kanssa teemme tämän tänä viikonloppuna. 6. joulukuuta tonttu oli tuonut meille pipareiden koristelutarvikkeita ja kertoi kortissa, että pidämme perheen kesken pikkujoulut. Pikkujouluissa leivoimme pipareita sekä koristelimme niitä, söimme torttuja ja joimme glögiä sekä katsoimme joulukalenteriohjelmaa. Illalla vielä katsoimme linnan juhlia.

Seitsemännestä luukusta paljastui taas perinteinen tontun tekemä kortti, jossa hän mainitsi, että joulupukki odottaa lapsilta kirjeitä. Lapset voisivat kertoa kirjeessä ensin hieman kuulumisiaan ja kertoa pari joululahjatoivetta. Illalla lapset piirsivät kirjeisiin ja minä kirjoitin heidän sanelemana kuulumisia sekä lahjatoiveita. Kahdeksantena päivänä tonttu kertoi, että on laulu, josta selviää, mitä tontut puuhailevat jouluisin ja toivoikin meidän laulavan sekä leikkivän sen. Laulu oli tonttujen jouluyö. Yhdeksäntenä päivänä tonttu oli tuonut joulukuusen alle tonttukirjastosta kirjan Sormenpäissä joulu. Kirjassa on 24 pientä tarinaa sisältäen myös tarinan rinnalla ohjeet sormilla piirtämiseen lapsen selkään. Aivan ihana kirja ja lapsetkin tykkäsivät. Tänään kymmenes päivä tonttu tuo joulukuusen alle molemmille lapsille pari leimasinta. Lapset pääsevät niillä lempipuuhiensa pariin eli askartelemaan.

Joulukalenteri jatkuu

Saapa nähdä, mitä se tonttu keksii ensi viikolle. Viikon päästä saatte taas kuulla, mitä kaikkea tonttu onkaan keksinyt ja mitä ollaan lasten kanssa touhuttu. Sen voin paljastaa, että ainakin monenlaista kivaa tekemistä on tiedossa ja taitaa se tonttu tuodakin lapsille jotain. Jos sinua kiinnostaa nähdä joulukalenterin sisällöstä tarkemmin, tule seuraamaan instagramiin. Siellä tulen jakamaan päivittäin sisältöä itsetehdystä joulukalenterista. Löydät instagram tilin täältä.

Mukavaa sunnuntaita ja joulukuun kymmenettä päivää!

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *