Kasvatus Vanhemmuus

Tutustutaan lasten kanssa eri maihin ja kulttuureihin

Olemme päättäneet aloittaa kotona lasten ja miehen kanssa eräänlaisen ”projektin”, jossa tutustutaan lasten kanssa eri maihin ja kulttuureihin. Idea lähti liikkeelle siitä, että esikoinen on todella kiinnostunut eri maista sekä kulttuureista ja kyselee niistä paljon. Monesti onkin tilanne, jolloin täytyy vastata, etten tiedä ja pitää tarkistaa. Nyt siis aiomme tutustua moniin maihin eri tavoin. Lapset on todella innoissaan ja olemme miehenkin kanssa täysillä mukana, koska meitäkin kiinnostaa tutustua eri maihin sekä kulttuureihin.

Millä tavoin aiomme maihin tutustua?

Lainasin kirjastosta lasten karttakirjan, jossa on mainittu monia maita. Kirjasta löytyy maiden kartat sekä maan sisälle on piirretty kulttuuriin liittyviä asioita, maalle ominaisia ruokia, nähtävyyksiä yms. Kirjassa selviää myös maan väkiluku, pinta-ala, mitä kieliä puhutaan yms. Karttakirja on yksi tapa, jolla tutustumme maahan. Tämän lisäksi aiomme itse valmistaa yhdessä jotain maalle ominaista ruokaa. Katsotaan pari ruokaohjetta, valmistetaan yhdessä sekä syödään yhdessä.

Tarkoitus olisi myös nähdä minkä näköinen kyseinen maa on: kasvillisuus, eläimet, ilmasto yms. Aiomme siis etsiä videoita/dokumentteja maihin liittyen, jossa näkisi myös minkä näköistä maassa on. Haluamme myös tutustua maiden kieliin, joten tulemme katsomaan esim. youtubesta videoita, joista kuulemma miltä maassa puhuttu kieli kuulostaa. Mahdollisesti etsimme jotain lastenlauluja laulettuna kyseisellä kielellä. Saatamme myös askarrella jotain maahan liittyvää tai värittää maan lipun. Ajattelin myös jokaisen maahan tutustumisen lopuksi tehdä monivalintakysymyksiä maahan liittyvistä asioista, joita voidaan muistella kysymyksien myötä.

Maa, johon olemme tutustuneet ensimmäisenä

Olemme jo tutustuneet yhteen maahan, joka on Uusi-Seelanti. Tämä valikoitui esikoisen toiveesta. Hän on ollut pitkään jo kiinnostunut Uudesta-Seelannista ja haaveilee sinne matkustamisestakin. Katsoimme yhdessä karttakirjasta, missä Uusi-Seelanti sijaitsee maapallollamme sekä mitä kaikkea nähtävyyksiä, eläimiä yms. Uudessa-Seelannissa on. Tutustuimme myös Uuden-Seelannin kulttuuriin, alkuperäiskansaan sekä maalle ominaisiin ruokiin. Löysimme yle areenasta todella hyvän ohjelman, jossa useammassa jaksossa tutustutaan Uuteen-Seelantiin. Valmistimme itse fish and chips ja tarkoituksena olisi vielä tehdä pavlovaa. Vielä on aikomus tehdä monivalintakysymyksiä ja muistella oppimiamme asioita.

Lapsilla jäi Uudesta-Seelannista mieleen alkuperäiskansa Maorit, fish and chips, meren rantaa pitkin menevä autotie, Uuden-Seelannin pohjoisosassa sijaitsevat dyynit, nähtävyydet sekä eläimet. Tästä projektista aion kirjoittaa myös jatkossakin blogiin ja jakaa ajatuksia maihin liittyen.

Mukavaa pääsiäisen aikaa kaikille! 😊 Jos haluat askarrella pääsiäisaskarteluja tai laulaa pääsiäisaiheisia lastenlauluja, löydät ne täältä ja tästä.

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *