Vinkkejä

Valokuvasuunnistus

Valokuvasuunnistus on mukavaa ja innostavaa puuhaa lapsille. Valokuvasuunnistusta voi toteuttaa niin sisällä kuin ulkonakin. Valokuvat voivat olla esim. puhelimessa/tabletissa tai tulostettuina.

Lapset valokuvasuunnistivat meidän kotona sisätiloissa ja tykkäsivät kovasti. Ensin otin kuvia eri paikoista ja tavaroista, joita lapset saivat etsiä. Tämän jälkeen lapset saivat ottaa itse vuorotellen kuvia eri paikoista ja toinen lapsista etsi kuvissa näkyvät paikat/tavarat. Oli hauska huomata, että osa kuvista ei näyttänyt yhtään tutuilta, koska ne oli esim. otettu eri kuvakulmasta, mistä itse niitä normaalisti katsoo. Tuli aivan sellainen olo, ettei tämä voi olla meidän kotoa. 😄

Valokuvasuunnistuksen mahdollisuudet ovat laajat ja sitä voi toteuttaa monin eri tavoin. Se sopii hyvin toteutettavaksi myös varhaiskasvatuksessa sekä koulussa. Silloin voidaan käyttää tulostettuja valokuvia, jotka on otettu päiväkodin/koulun pihalta ja etsiä niitä. Valokuvasuunnistukseen voi yhdistää myös erilaisia liikuntamuotoja. Voidaan esim. jonkin paikan löydyttyä hyppiä tietyn verran x-hyppyjä yms.

Valokuvasuunnistus sisätiloissa toimii hyvin myös tekemisenä kipeän lapsen kanssa. Jos tuntuu, että tekemiset loppuu, suosittelen kokeilemaan tätä.

Hauskoja valokuvasuunnistus hetkiä!

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *