askartelu

Askartelukaapin sisältö

Nyt tuleekin hieman erilainen postaus mitä normaalisti. Olen jakanut tänne paljon askarteluideoita, joten ajattelin, että meidän askartelukaapin sisältö saattaisi mahdollisesti kiinnostaa teitä lukijoita. Kerron myös mitä askartelutarvikkeita me käytämme paljon.

Askartelukaapin käytöstä

Meidän askartelukaappi sijaitsee esikoisen huoneessa. Olemme halunneet askartelutarvikkeille tarpeeksi tilaa, joten askartelukaapiksi on valikoitunut kiinteästä kaappirivistä yksi kaappi melkein kokonaan. Ja tämä on ollut hyvä ratkaisu säilyttää askartelutarvikkeita. Askartelukaapin tarvikkeet ovat käytössä päivittäin ja koenkin, että on tärkeää pitää askartelutarvikkeet lasten saatavilla. Silloin kun he innostuvat askartelemaan, piirtämään, maalaamaan yms. saavat vapaasti mennä ottamaan tarvikkeita. Tämä innostaa ja tukee lapsen mielenkiinnon kohteita sekä itseilmaisua.

Askartelukaapin sisältö

Askartelukaapin sisältö koostuu monista tavaroista. Alimmalla hyllyllä meillä on lasten omia väritys- ja tehtäväkirjoja. Siellä on mm. Oppi ja ilo pyyhittäviä tehtäväkirjoja, jotka ovat käytännöllisiä uudelleen käytettävyyden takia. Värityskirjoja on kerääntynyt meille useampia tässä vuosien aikana ja osa niistä onkin vielä esikoisen taaperoajoilta, joissa on muutamia värittämättömiä kuvia. Alahyllyllä on myös sekalainen askartelutarvikekori, jossa on muun muassa lasten sakset, puikkoliima, pyyhekumeja, kuvioleikkureita, piipunrasseja. Korissa on myös sellainen sekalainen pussukka, jossa on silkkipaperipaloja, pehmopaloja, grillitikkuja yms. Ja tätä sekalaista pussukkaa minä sitten täyttelen, kun sieltä tarvikkeet loppuvat.

Askartelukaapin toiseksi alimmalle hyllylle kuopus yltää vielä itse ja siellä meillä onkin askartelualustat, vesivärit, pensselit, jogurttikipot/kannet alustaksi eri väreille sekä askarteluliimalle. Tällä hyllyllä on myös sellainen tornitsydemi, jossa ylimmällä tasolla on jämäkartongit- ja paperit, keskitasolla on värityskuvia (myös keskeneräisiä) ja alimmalla tasolla on tarroja.

Kolmannelle hyllylle kuopus ei enää itse yllä, mutta esikoinen ja me vanhemmat sitten autamme sieltä askarteluvälineitä, jos hän sieltä jotain haluaa. Kolmannella hyllyllä meillä on sormivärit, askarteluliima, muovailuvahatarvikkeita, piirtämiseen tarkoitettuja kuviojuttuja sekä vihkoja, joita lapset voivat käyttää piirtämiseen ja esikoinen käyttää joitakin myös päiväkirjoina. Nämä vihkot ovat minun vanhoja opiskeluaikaisia vihkoja, joissa on ollut paljon tyhjiä sivuja, joten niistä saatiinkin hyvät piirustusvihkot lapsille.

Neljännellä hyllyllä, johon ei enää esikoinenkaan itse yllä, on sellaisia pöytäpuuhatarvikkeita. Siellä on pieniä hamahelmiä ja niiden alustoja, helmiä sekä nauhaa, taikahiekkaa, askartelulehtisiä sekä pyyhittäviä tehtäväkortteja. Niilläkin lapset saavat ihan vapaasti touhuilla, mutta tarvitsevat tosiaan apua niiden ottamiseen. Sitten on vielä yksi askartelutarvikehylly, josta lisäilen tarvikkeita alempiin hyllyihin lapsille saatavaksi ja käytämme niistä osaa yhteisissä askarteluissa. Siellä on erivärisiä silkkipapereita, piipunrasseja, askartelusilmiä, hilepurkkeja, huopapaloja, kuvioituja teippejä, höyheniä, tekstiilitusseja yms. Lasten omat penaalit, joissa on paljon erilaisia kyniä, ovat lasten omissa huoneissa. Esikoisella se on työpöydän laatikossa, josta se on helposti saatavilla läksyjenkin tekoa varten.

Mitä askartelutarvikkeita käytämme paljon?

Aikalailla kaikkia askartelutarvikkeita lapset käyttävät paljon omissa askarteluissaan, mutta eniten on varmasti käytössä kartongit ja paperit. Kuvioleikkurit ovat tällä hetkellä in molemmilla. Niillä on kiva leikellä kuvioita paperista ja liimata kartonkiin. Lasten sakset ovat myös paljon käytössä sekä sormivärit ja vesivärit. Lapset tekevät monia pöytäpuuhia ja tykkäävät viettää niiden parissa paljon aikaa.

Jos mietin meidän yhteisiä askarteluja, joita olen tännekin jakanut, niin askartelutarvikkeita, joita on eniten tarvinnut, on eri väriset kartongit ja paperit, sormi- ja vesivärit, askartelusilmät sekä silkkipaperi. Näillä saa jo monia askarteluja toteutettua. Ja yleensä pyrinkin siihen, että käytämme askarteluissa myös kierrätysmateriaaleja, esim. maitopurkkeja, talouspaperihylsyjä yms. Ja hyödynnämme paljon jämäkartonkeja/papereita, joita on mahdollisesti jäänyt edellisistä askarteluista. Luonnonmateriaalit ovat myös kovassa käytössä askarteluja tehdessä. Tekstiilitusseja sekä tekstiilivärejä käytämme esim. tyynyliinojen tai t-paitojen koristelemiseen, joita sitten annamme lahjaksi.

Meidän askarteluita löydät täältä. Jokaisessa askartelussa on kerrottu mitä materiaaleja ja välineitä tarvitset askartelua varten. Askarteluohjeet löytyy sekä kirjallisena että kuvitettuna. Joissakin askarteluideoissa on myös video-ohjeet.

Mukavaa päivää! 🥰

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *