Vinkkejä

Koko perheen lautapelit

Tähän postaukseen olen listannut meidän tämän hetkiset lempilautapelit, joita pelaamme koko perhe yhdessä sekä osaa näistä pienemmällä porukalla. Postauksen lopussa myös pelilistaus lautapeleistä, joita tykkäämme pelata aikuisten kesken.

Lautapelien pelaaminen on opettavaista sekä mukavaa yhteistä tekemistä. Lautapelejä pelatessa lapsetkin pääsevät kehittämään ongelmanratkaisutaitojaan sekä käsittelemään monia eri tunteita. Monet koko perheen lautapelit ovat myös opettavaisia ja antavat lapsille onnistumisen kokemuksia. Meidän perheessä vietetään paljon lautapeli-iltoja, jolloin pelataan useampia pelejä kaikki yhdessä. Muistan omasta lapsuudestani, että pelailimme paljon erilaisia lautapelejä ja se oli oikeasti todella mukavaa. Vanhempieni luona on edelleen paljon lautapelejä ja siellä yleensä pelaamme myös aikuisten kesken kivoja lautapelejä.

Koko perheen lautapelit, joita pelaamme 3-vuotias kuopus mukana

Hedelmätarha

Tässä pelissä tykkään siitä, että siinä pelataan muiden kanssa joukkueena. Tarkoituksena on keretä kerätä hedelmät koriin ennen kuin korppi ehtii ne syömään. Saadaan kokea yhdessä ne tunteet, mitä eteen tulee, koska olemme samassa joukkueessa ja kaikki koemme saman.

Uno

Uno-kortteja meillä on junior versiona sekä tavalliset kortit. Kuopuksen ollessa mukana pelaamme ryhmä hau juniorkorteilla, jotta hänen on helpompi hahmottaa kuvien avulla samat kortit. Eikä näissä korteissa ole 4+ kortteja.

Kimble

Kimble on ollut klassikko omastakin lapsuudesta. Tätä tykätään pelata paljon. Kuopusta autetaan laskemaan montako askelta voi liikkua eteenpäin.

Choco

Choco peli on ihanan helppo. Siinä on samanlaiset kuvun alla noppa, kuin kimblessä. Tässä pelissä nopassa on mustikan tai mansikan kuva. Sitten nostellaan suklaapaloja ja jos tulee nopan osoittama kuvio saa suklaan pitää, jos ei, niin laitetaan samalle paikalle takaisin. Meillä on tästä choco pelistä muumiversio, joten yhdessä suklaapalassa on haisuli ja sitä tulee varoa.

Kuopus tykkää muistipeleistä, dominopeleistä, lotosta sekä erilaisista palapeleistä. Näitä pelataan myös paljon. Kiinnostus palapeleihin on tullut tässä viime aikoina ja huomaa kyllä, että koko ajan se hahmottaminen kehittyy ja tekee isompia palapelejä.

Pelit, joita pelaamme 7-vuotiaan esikoisen kanssa

Afrikan tähti

Tämä on yksi esikoisen lemppareista ja hän toivoikin tätä peliä toissajouluna lahjaksi. Näin aikuisenakin tätä on todella kiva pelata.

Pomenia satuseikkailu-lautapeli

Pomenian taikamaailma on ylipäänsä aivan ihana. Kirjat on kahlattu läpi ja tätä peliä tykätään pelata. Pelissä on erilaisia tehtäviä, jotka kehittävät tunnetaitoja, motoriikkaa sekä sosiaalisia taitoja. Pelissä on pelilauta, josta voi valita kumpaa puolta pelaa. Toinen on päiväpeli ja toinen yöpeli. Yöpeli on rauhallisempi ja johdattelee unten maille.

Tieto, taito ja temppu

Tämäkin peli sisältää mukavia tehtäviä, eikä mihinkään niistä tarvitse löytää oikeaa vastausta. Vastauksia voidaan pohtia yhdessä ja jokainen tekee tehtäviä oman tasonsa mukaisesti.

Lankulle!

Tämä peli on hauska ja jännittävä. Lankulle! peli oli viime vuoden lastenpelin voittaja.

Etsi ja löydä! Safariseikkailu

Tämä peli kehittää havainnointikykyä ja on hauska peli. Pelissä etsitään kuvakorteissa olevia eläimiä pelilaudalta.

Skip-Bo korttipeli

Tästä meillä on juniorversio sekä minun vanha normaali versio. Todella kiva ja helppo korttipeli.

Risti seiska ja Katko

Esikoinen on opetellut myös perus korttipakalla pelattavia korttipelejä ja näitä pelaillaankin paljon. Jotenkin hassu ajatella että lapseni osaa jo tässä vaiheessa pelata Risti seiskaa, jota on itsellä tullut pelattua todella paljon, etenkin aikuisena.

Lautapelit aikuisille

Pelaamme paljon lautapelejä aikuisten kesken, etenkin omien vanhempieni luona. Siellä on jotain vanhoja pelejä, joita olemme pelanneet silloin kun asuin vielä kotona ja on paljon myös uusia pelejä. Vinkkaan tähän nyt muutamia meidän lemppareita ja kerron niistä todella lyhykäisyydessään. Jokainen peli sisältää paljon muutakin, mitä en mainitse tekstissä.

El dorado

Tämä peli on melko uusi peli vanhempieni luona ja tätä tulee pelattua paljon. Tässä pelaajia voi olla maksimissaan neljä. Pelissä tehdään ensin pelialustoista reitti, jonka läpi on päästävä voittaakseen. Ostetaan erilaisia etuja antavia kortteja ja liikutaan eteenpäin. Tosi kiva peli!

Seven wonders

Tämä on sellainen peli, jota pelataan melkeinpä joka kerta kun ollaan vanhempieni luona. Pelissä jokaisella pelaajalla on oma pelilauta, jossa on jokin resurssi ja etuja/voittopisteitä yms. Resursseilla ostetaan kortteja, joilla tavoitellaan pisteitä, koska pelin voittaa se, jolla on pelin päättyessä eniten pisteitä.

Dinner in Paris

Tämä peli saatiin joululahjaksi viime jouluna. Pelissä on tarkoituksena avata ravintoloita, rakentaa terasseja ja kerätä pisteitä. Tässäkin pelissä hyödynnetään resursseja, joilla ostetaan eri hintaisia ravintoloita.

Alhambra

Alhambrassa jokainen pelaaja rakentaa omaa kaupunkiaan. Pelissä ostetaan rahalla eri hintaisia rakennuksia ja niitä asetetaan omaan kaupunkiin. Rakennuksissa saattaa olla myös muureja, joita sitten muodostuu kaupungin ympärille ja niistäkin saa pisteitä. Pelin voittaa se, jolla on pelin päättyessä eniten pisteitä.

Kivi

Kivi pelissä voi pelata maksimissaan kolme pelaajaa. Tästä pelistä tulee hieman mieleen Yatzy. Heitetään kuutta noppaa ja tavoitellaan eri yhdistelmiä. Pelissä jokaisella on omat kivet/timantit, joita asetellaan noppien osoittamien yhdistelmien myötä yhteiselle pelilaudalle. Pelilaudan tietyistä kohdista saa tietyn verran pisteitä.

Näitä lautapelejä olisin voinut tähän laittaa vaikka kuinka paljon. Voisin tehdä joskus myöhemmin vielä uudenkin postauksen, jossa lisää meidän lempi lautapeleistä.

Mukavaa tiistaita! ✨

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *