askartelu Vinkkejä

Pakkaskelien talvipuuha lapsille

Tammikuu on ollut melkoinen pakkaskuukausi, joten olemme tehneet jäätimantteja. Jäätimanttien tekeminen on todella kiva pakkaskelien talvipuuha lapsille.

Jäätimantit

Jäätimantit oli todellinen hitti meidän lapsilla. Esikoinen ja kuopus molemmat innostuivat tekemään jäätimantteja, odottivat innoissaan niiden jäätymistä ja jäätimantit olivat tärkeä osa heidän ulkoleikkejä.

Jäätimantteja tehtiin maitopurkkeihin sekä jogurttipurkkeihin. Meillä oli sopivasti säästetty useampi maitopurkki sekä pastillirasioita lasten kauppaleikkeihin ja jogurtti/rahkapurkkeja on käytetty maalaamisessa, joten niitäkin löytyi useampia askartelukaapista.

Purkkeihin laitettiin ensin kylmää vettä. Maitopurkkeihin laitettiin melkein täyteen vettä ja jogurttipurkkeihin melkein puoleen väliin. Tämän jälkeen lapset kastelivat pensseleitä vedessä ja ottivat haluamaansa vesiväriä pensselliin. Väripensseliä pyöritettiin monta kertaa purkin vedessä. Tässä oli tärkeää ottaa paljon ja useamman kerran väriä, jotta veden jäätyessä jäätimanteissa säilyi hyvä väri.

Laitettiin jäätimantit aamupäivällä jäätymään terassille näkösälle ja niitä käytiinkin päivän mittaan katsomassa useampaan otteeseen. Ulkona oli melkein 30 astetta pakkasta ja pienemmissä purkeissa veden pinta jäätyikin melko nopeaa. Jogurttipurkkien jäätimantit saatiin leikkeihin jo iltapäivällä ja maitopurkkien jäätimantit seuraavana päivänä.

Lapset ottivat jäätimantit leikkeihin innoissaan ja leikkivät niillä kauppaleikkiä sekä kotileikkiä. Innostuttiin myös yhdessä leikkimään jäätimanteilla piiloleikkiä, jossa joku aina piilotti jäätimantin tietylle alueelle, kun muut laskivat. Tämän jälkeen laskijat lähtivät etsimään timanttia. Tätä leikittiinkin pitkä tovi. Lapsilla oli mukana myös taskulamput, joilla oli kiva katsella kimaltelevia timantteja. Tämä jäätimanttien tekeminen oli siis kaikin puolin oikein oiva pakkaskelien talvipuuha lapsille.

Mukavia talvipuuhia! ❄

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *