blogi

Syksyn kuulumisia

Syksy on jo pitkällä ja ajattelinkin jakaa teille meidän syksyn kuulumisia. Pidän niin paljon näistä syksyisen raikkaista keleistä. Tällä hetkellä hämärtyvät illat ovat myös mieleen, vaikka tiedän, että syksyn edetessä ja talven saapuessa alkaa kaipaamaan valoa. Toivotaan, että lunta tulee mahdollisimman aikaisin, jotta saadaan enemmän valoa pimeisiin päiviin.

Arki

Arki rullailee tällä hetkellä oikein mukavasti. Lapset viihtyvät päiväkodissa ja koulussa ja itse nautin työstäni. Oltiin syyskuussa aika paljon kipeinä. Lapset olivat pariin otteeseenkin ja itse yhden pätkän, mutta melko pitkän sellaisen. Tuntuu, että flunssat ovat kestäneet todella kauan ja pientä oirehdintaa, kuten yskää, kurkkukipua, äänen painoksissa olemista jatkuu pahimpien oireiden lakattua vielä useampia viikkoja. Itselläni on edelleenkin parin viikon takaisen sairastelupätkän jälkeen jäänyt aaltoilevaa kurkkukipua ja välillä äänikin menee painoksiin. Melkoisen rasittavaa tällainen pieni oirehdinta, kun tuntuu ettei pysty vielä kunnolla lähteä esim. urheilemaan eikä olo ole täysin normaali.

Esikoinen pitää todella paljon koulun käynnistä. Hän kertoo innostuneena päivistään ja tekee läksyt suurella motivaatiolla. Yleensä tekee paljon ylimääräistäkin, koska tykkää tehdä tehtäviä. Hänellä on mukava opettaja sekä luokka, jossa on turvallinen ja innostava ilmapiiri. Kuopus viihtyy päiväkodissa ja on ihanaa nähdä, miten hän on ystävystynyt muiden lasten kanssa. Sairastelut hieman katkaisivat päiväkodissa oloa, joten sairastelupätkien jälkeen kuopuksella on ollut haastavampaa mennä päiväkotiin. Kuitenkin parin päivän päästä on taas tottunut siellä oloon ja odottaa innoissaan päiväkotiin pääsyä.

Perheen yhteinen aika

Välillä tuntuu, että yhteinen aika lasten sekä miehen kanssa on kortilla. Varsinkin arkisin illat ovat melko lyhyitä eikä lasten kanssa tekemisiin jää kauheasti aikaa. Olen onnellinen, että jouluun asti saan tehdä nelipäiväistä työviikkoa, joten kuopuksen kanssa meillä on kolme yhteistä vapaa päivää ja se yksi lisävapaa tuo enemmän yhteistä aikaa.

Perheen yhteistä aikaa vietämme yleensä kotona, etenkin arkisin. Kotona leikimme, pelailemme, luemme kirjoja, ulkoilemme, taiteilemme ja tankkaamme läheisyyttä. Arki-iltaisin esikoisella käy myös kavereita tai hän käy heidän kanssa leikkimässä ulkona tai kavereiden luona. Viikonloppuisin sitten kyläillään tai meillä käy kylässä vieraita ja tehdään isompia retkiä yms. Viikonloppuisin myös tehdään muutenkin enemmän asioita, koska on ensinnäkin enemmän aikaa sekä myös jaksamista. Toivoisin, että miehen kanssa voitaisiin tässä piakkoin viettää enemmän kahdenkeskistä aikaa. Nyt se kahdenkeskinen aika on lähinnä ajoittunut iltoihin lasten mentyä nukkumaan, jolloin on kyllä itsekin jo melko väsynyt ja valmis unille. Olisi ihana käydä syömässä tai elokuvissa pitkästä aikaa!

Käytiin lasten kanssa tuossa yksi viikonloppu museossa ja siitä olenkin kirjoittanut tänne blogiin postauksen. Ollaan myös askarreltu erilaisia syksyisiä askarteluita ja nyt viimeisimpänä halloween askartelu. Askarteluista löydät postaukset täältä. Halloweenista puheen ollen, tullaankin varmaan juhlimaan halloweenia jollain tavalla. Viime vuonna järjestettiin pienet halloween juhlat minun vanhempieni luona, jossa pukeuduttiin, koristeltiin sekä tehtiin erilaisia syötäviä. Jotain samantapaista voisi tehdä tänäkin halloweenina. En ole itse halloweenia juhlinut oikeastaan kunnolla missään vaiheessa, mutta viime vuonna esikoinen itse kysyi voitaisiinko juhlia sitä ja sittenhän me juhlat järjestettiin.

Loppusyksyn suunnitelmat

Tämän viikon jälkeen meillä on koko perheellä syysloma! Voi että odotan sitä niin innolla. Tarkoitus on mennä käymään mökillä useampi yö. Sitä jo kuopuskin jo odottaa ja kertoilee, että kohta mennään mökille. Minun veljeni ja hänen lapsensa tulevat vanhempieni luokse, joten siellä varmasti vietetään heidän kanssa aikaa. Pääpointti lomassa on kuitenkin rentoutuminen ja ihan oikeasti aion sitä tehdä. Otetaan rennosti, ei suunnitella liikoja, syödään hyvin ja vietetään yhdessä mukavia hetkiä!

Halloweenia olisi tosiaan tarkoitus juhlia jollain tavalla. Sinne ehkä tehdään vielä jotain muita askarteluja ja mahdollisesti leivotaan jotain. Katsotaan, jos tännekin tulen laittamaan ideoita. Pikku hiljaa tulen varmaan aloittamaan joulukalenterin suunnittelun. Aiempina vuosina olen tehnyt lapsille joulukalenterin siihen tyyliin, että tonttu muuttaa meille asumaan joulukuuksi jouluun asti. Tonttu tulee hakemaan joulumieltä meiltä kotoa ja laittaakin joulukalenteriin eri tekemisideoita, toiveita yms. Tänä vuonna toteutan samanlaisen joulukalenterin, mutta hieman eri juttuja mitä viime vuonna.

Blogiin on tulossa myöhemmin varmasti erilaisia talvisia askarteluideoita sekä talvisia lastenlauluja. Myös vanhemmuuteen ja lasten kasvatukseen liittyviä postauksia tiedossa. Ja myöhemmin sitten paljon joulujuttuja. Joulu on itselleni lempijuhlapyhä ja joulua on ihana laittaa ja fiilistellä lasten kanssa jo aikaisessa vaiheessa. Aiemmin joulufiilistelyt ovat alkaneet marraskuusta, mutta minulla on jo nyt alkanut pyörimään joululaulut mielessä, ollaan juotu glögiä ja syöty pipareita. 😄

Ihanaa syksyn jatkoa kaikille ja mahtavaa, että olet mukana täällä blogin parissa! 🥰

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *