blogi

Syysloma

Meillä on koko perheellä tällä hetkellä menossa syysloma. Alkuun meinasi näyttää, että meneekö syyslomakin sairastellessa, kun itse sain flunssan viime viikolla ja kuopuskin oireili. Onneksi oireet lieventyivät melko äkkiä ja vaikka edelleen on pieniä flunssaoireita, eivät ne enää vaikuta omaan oloon tai rajoita tekemisiä.

Nyt onkin siis syyslomaviikon kolmas päivä menossa. Oltiin pari yötä mökkeilemässä oman perheen sekä minun isäni kanssa. Mökillä on niin mahtavaa käydä, saa touhuta paljon ulkona, rentoutua ja nauttia. Tälle mökkireissulle tein etukäteen ruokia mukaan, ettei mökillä tarvitse olla tekemässä ruokaa, vaan voi keskittyä muihin tekemisiin. Yleensä mökille teemmekin etukäteen ruokia tai ostamme valmisruokia, jotta ruoanlaitto on helppoa ja nopeaa.

Mökillä tulee touhuttua paljon itse mökin ylläpitämiseen liittyviä asioita. Haetaan puita, pakkaskeleillä kuljetetaan vettä kaivosta, lämmitetään mökkiä ja vettä. Mökillä on sähköt mutta ei tule vettä putkia pitkin. Mökillä tehdään monesti myös puuhommia ja nyt tällä reissulla mieheni siisti mökin ympäriltä vesakkoja.

Lapset tykkäsivät leikkiä paljon ulkona. He tekivät itselleen kodin puiden sekaan. Suunnittelivat, missä oli keittiö, makuuhuoneet yms. He keräsivät sinne luonnonmateriaaleista lautaset ja ruokaa. Yksi pieni kuusi oli joulukuusi, jota koristeltiin heinillä, oksilla ja lumella/jäähileellä. Pulkka oli auto, jolla käytiin kaupassa ja muilla asioilla. Aivan huikeaa, miten mielikuvitus pääsee valloilleen luonnossa ja luonnonmateriaaleista saa keksittyä monenmoisia leikkejä. Aika vain sujahti ulkona ollessa.

Huikeaa myös nähdä luonnon muutokset näin talveen siirtymisen aikaan. Kun tulimme mökille, joki virtasi niinkuin syksyinen joki. Seuraavana aamuna joessa olikin jo ohuita jäälauttoja, jotka kulkivat virran mukana ja joen reunoillekkin alkoi muodostua jäinen pinta. Välillä näkyi talitinttejä, jotka etsivät ruokaa. Laitettiin linnuille ruokaa tarjolle ja seuraavana päivänä useampi talitintti ja punatulkku oli saapunut ruokailemaan.

Nyt siis takaisin kaupungissa ja tarkoitus olisi useampi päivä viettää Helsingistä tulleen isoveljeni ja hänen tyttärensä kanssa minun vanhempieni luona. Kivaa yhdessä oloa siis tiedossa.

Taisin mainita kesäloma postauksessa, että ollut ihana viettää lomaa ilman kunnon suunnitelmia. Nyt syyslomalla sama homma, ei isompia suunnitelmia ja fiilispohjalla mennään. Niin rentouttavaa! Tässä on siis ollut itselläni muutoksen paikka, kun ennen on tuntunut, että lomille pitäisi suunnitella monenlaista ohjelmaa. Tämä vuosi on selkeästi ollut tällainen rentouden ja suunnittelemattomuuden vuosi ja hyvä niin! 😄

Mukavaa viikon jatkoa! 🥰

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *