blogi

Tavoitteet vuodelle 2024

Vierastan uuden vuoden lupauksissa lupaus sanaa, joten tälle vuodelle en lupaa mitään, mutta on minulla erilaisia tavoitteita sekä haaveita. Lupaus tarkoittaa itselleni sitä, että se täytyy toteutua ja lupaus on pidettävä. Se asettaa ehkä tietynlaisia paineita ja epäonnistumisen välttelyä. Tavoitteita kohti mennään, mutta se ei haittaa vaikka ne eivät toteudukaan.

Tavoitteet

Liikuntaa 2-3 kertaa viikossa

Liikunta on yksi tärkeä oman hyvinvoinnin ylläpitäjä. Liikunta ylläpitää fyysistä kuntoa sekä on myös iso apu henkisellä puolella. Tykkään monista eri liikuntalajeista, mm. sulkapallosta, pyöräilystä, hiihdosta, tenniksestä, tanssista, lihaskuntotreeneistä yms. Viime syksy oli melkoinen sairasteluiden syksy, joten liikunta jäi todella vähäiselle. Toivotaan siis, että tämä kevät olisi sairasteluiden osalta lievempi ja pääsisi liikkumaan monipuolisesti 2-3 kertaa viikossa.

Enemmän omaa aikaa

Olen välillä huono ottamaan omaa aikaa. Tykkään niin paljon touhuta lasten ja perheen kanssa, että oma aika jää melko vähälle. Edellisen tavoitteen myötä oma aika luultavasti taas lisääntyy ja voisi tehdä paljon muitakin asioita itsekseen. Haaveilen välillä myös oman jonkin uuden harrastuksen aloittamisesta.

Tarpeeksi unta sekä lepoa

Joululoman aikana oma unirytmini oli täysin vinksallaan. Valvoin pitkään, mutta heräsin lasten kanssa 7 aikoihin eli yöunet jäivät todella lyhyiksi. Nyt kun arki on alkanut unirytmi on taas muotoutunut itselleni sopivaksi ja yöunien pituus on tarpeeksi pitkä. Tavoitteena olisi saada unta keskimäärin 8 tuntia yössä. Lisäksi lepoa työpäivien jälkeen ja vapaa päivinä päiväunet, jos tarpeen.

Lasten kanssa uimaan ainakin 5 kertaa kevään aikana

Tämä tavoite on lasten kanssa yhdessä suunniteltu. Viime syksyn sairasteluiden myötä uiminen jäi todella vähäiselle. Kaikki tykätään uimisesta ja esikoisella on vielä esikoulun uimakouluajalta ilmaisia käyntejä jäljellä, joten tänä keväänä on tarkoitus käydä uimassa useamman kerran.

Blogitekstejä kaksi kertaa viikossa

Blogini perustamisesta on tullut nyt vuosi täyteen! Aivan siis hurjaa! Tänne kirjoittaminen on edelleen yksi rakkaimmista harrastuksistani ja iso kiitos teille lukijoille, että olette olleet mukana! 💜 Olisi muuten kiva kuulla, milloin olet alkanut lukemaan blogiani ja oletko ollut mukana jo pitempään, laittakaahan ihmeessä kommenttia. Alkuun kirjoitin blogiin useamman postauksen, jotta tänne tuli heti sisältöä enempi. Loppuvuoden kirjoitustahti olikin juuri kaksi kertaa viikossa ja koin sen kyllä hyväksi. Sillä tavoitteella jatketaan siis tänäkin vuonna. Nyt tammikuun alku ei ihan tässä tavoitteessa pysynyt, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Haaveet

Haaveillaan perheen kanssa ulkomaan reissusta. Tänä vuonna siitä haaveillaan lisää ja toivottavasti saadaan tehtyä jotain asioitakin sen eteen. Emme ole esikoisen kanssa käyneet vielä kertaakaan ulkomailla ja olisi ihana kokea hänen kanssaan yhdessä jonkin muun maan kulttuuria, luontoa, ihmisiä, tapoja yms. Toivotaan, että tämä haave toteutuu pian!

Minulla on itselläni myös uraan liittyviä haaveita. Pidän nykyisestä työstäni todella paljon ja koen työni luoduksi itselleni. Kuitenkin haluaisin tulevaisuudessa tehdä ja kokea muutakin työrintamalla, joten tänä vuonna aion tehdä tämänkin haaveen eteen asioita edistääkseni niiden toteutumista.

Blogitekstistä vuosi 2023 voit lukea koonnin meidän vuodesta 2023, siellä kuvia ja ajatuksia jokaiselta kuukaudelta. Tällaisia tavoitteita ja haaveita itselläni vuoteen 2024. Mitä sinä toivot, haaveilet tai tavoittelet vuodelta 2024? 🤩

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *