blogi

Vuosi 2023

Vuosi 2023 on takana päin ja se jää muistoihin positiivisena muutoksen vuotena. Vuosi sisälsi muutoksia niin minulla kuin lapsillakin. Aloitin työt uudessa paikassa hoitovapaiden jälkeen, kuopus aloitti päiväkodin sekä esikoinen ensimmäisen luokan. Pääsin myös toteuttamaan pitkäaikaista unelmaani blogin kirjoittamisen parissa. Vuosi 2023 piti sisällään kuitenkin myös ikäviä ja huolestuttavia asioita niin koko maailmassa kuin lähipiirissäkin. Toivonkin, että vuosi 2024 tuo tullessaan näihin ikäviinkin asioihin valon pilkahduksia ja toiveikkuutta hyvästä. Seuraavaksi vuosi 2023 kuvina muistelutekstien saattelemana.

Tammikuu

Tammikuussa uutta vuotta 2023 juhlistettiin sukulaisten kanssa ja vietettiinpä vielä pienesti jouluakin läheisten kanssa. Tammikuu oli itselleni merkittävä kuukausi, koska blogini sai silloin alkunsa. Perustin omat sivuni sekä kirjoitin useamman tekstin. En vielä siinä vaiheessa jakanut blogiani mihinkään, joten siellä ei siinä vaiheessa ollut vielä lukijoita. Tammikuun aikana blogin ulkonäköä tuli muokattua vielä useampaan otteeseen ja tammikuun lopussa blogi sai lopulliset sivunsa. Oli todella jännittävää aikaa.

Esikoinen palasi esikouluun joululoman jälkeen ja minä sekä kuopus vietimme aikaa kotona. Kävimme mieheni kanssa treffeillä ja lapset olivat yökylässä vanhempieni luona. Esikoinen sairastui tammikuun lopulla pitkään sekä aaltoilevaan flunssaa, jossa oli monenlaisia eri oireita. Ulkoilimme paljon ihanan aurinkoisissa talvisissa keleissä.

Helmikuu

Helmikuussa esikoisen sairastelut jatkuivat ja onneksi olin itse kotona, niin esikoinen sai rauhassa sairastella kotona. Yksi päivä saimme kokea melkoisen elämyksen luonnon eläimistä, kun peräjälkeen pihallamme vieraili kärppä sekä kettu. Veikkaanpa, että kettu jahtasi tätä kärppää, koska sattuivat molemmat tulemaan pihalle juuri samoihin aikoihin sekä tässä järjestyksessä. Kärppä tuli ihan käymään terassimme vieressä ja kettu tassutteli ja katseli ympärilleen vähän kauempana. Aivan kuin olisi etsinyt, mihin tämä kärppä meni. Helmikuussa aloin jakamaan blogiani ja sen äärelle löysikin heti useampi lukija. Tekstiä syntyi pari kertaa viikossa ja kirjoittaminen oli mahtavaa!

Helmikuun loppupuolella esikoinenkin oli täysin terve ja kävimme miehen ja esikoisen kanssa katsomassa Risto Räppääjä ja Villi kone elokuvan. Pääsimme myös hiihtämään meidän lähellä oleville laduille. Paljon tuli myös askarreltua sekä leivottua.

Maaliskuu

Maaliskuussa vietettiin hiihtolomaa ja käytiin silloin mökillä. Oli aivan mahtavat aurinkoiset kelit ja päästiin vielä hiihtämäänkin joen jäällä. Maaliskuussa taas sairasteltiin, onneksi vähän lievemmin, mitä tammi-helmikuussa. Käytiin miehen kanssa treffeillä Olavi Uusivirran keikalla. Aivan mieletön esiintyjä ja niin hienoja kappaleita, varsinkin tämä uusin levy. Nyt tässä kirjoittaessa tulikin sellainen olo, että voisin laittaa kuulokkeista levyn soimaan samalla, kun tänne tuotan tekstiä. Maaliskuussa tehtiin myös hyviä kirpparilöytöjä lapsille sekä laitettiin rairuohot kasvamaan.

Huhtikuu

Huhtikuu oli iso muutoskuukausi itselleni. Aloitin työt pitkän hoitovapaan jälkeen ja mies jäi pitämään loppuja hoitovapaitaan kuopuksen kanssa. Tein 2-4 työpäivän viikkoja. Kiersin kolmessa eri päiväkodissa ja onneksi nämä kaikki paikat olivat mukavia ja pääsin hyvin työyhteisöön mukaan. Kipuilin hieman muutosta, mutta nautin niin paljon työstäni, että ei mennyt kauaa, kun kipuilut olivat tiessään.

Huhtikuussa askartelimme pääsiäisaskarteluja, näimme sukulaisia ja kävimme katsomassa pääsiäiskokkoa. Huhtikuussa lapsetkin pääsivät taas pyöräilemään, kun asfaltit alkoivat olla lumettomia. Leikittiin paljon niin sisällä kuin ulkonakin. Nähtiin myös ystäväperheitä. Huhtikuun lopussa juhlistettiin vappua vanhempieni luona. Maalattiin kasvomaalauksia ja tehtiin vappudonitseja.

Toukokuu

Toukokuun alussa pääsimme nauttimaan esikoisen tanssiesityksestä. Toukokuun alkupuolella oli myös ystäväni ihanat baby showerit. Askartelimme lasten kanssa äitienpäiväkortteja heidän isoäideilleen. Söimme sinä vuonna ensimmäistä kertaa omalla takapihalla, oli jo sen verran lämmin. Teimme retken lintutornille, jossa söimme myös eväitä. Juhlimme äitienpäivää sekä muitakin mukavia syntymäpäiväjuhlia. Kävimme myös pyörillä meren rannassa nauttimassa suht lämpimästä päivästä ja nappasimme matkalla rannalle mukaan myös pitserian pitsat. Toukokuun lopussa päättyi myös minun työsopimukseni ja jäin kesälomalle. Samalla päättyi myös esikoisen esikoulu sekä varhaiskasvatustaival.

Kesäkuu

Kesäkuussa ulkoiltiin paljon, vaikka alkuun kelit olivatkin melko viileät. Kävimme liikennepuistossa, jossa lapset ajoivat polkuautoilla. Näimme monia sukulaisia ja teimme myös retkiä keskustan alueelle. Puhalleltiin saippuakuplia, syötiin jäätelöä, lapset uivat uima-altaassa, pelattiin pihapelejä ja vietettiin juhannusta mökillä.

Heinäkuu

Heinäkuussa tehtiin pyöräretki meidän entiselle asuinalueelle, jossa olemme asuneet silloin, kun esikoinen oli pieni. Siellä myös aloin odottamaan kuopustamme. Kiersimme entisen kodin pihapiirin, läheisen leikkipuiston, jossa leikimme paljon, edellisen työpaikkani sekä läheiset peltomaisemat. Teimme uintireissuja uimarannoille ja lapset pääsivät isovanhempiensa kanssa käymään kesäteatterissa sekä ratsastamassa ponilla. Tehtiin lisää pyöräretkiä sekä kävimme kuuntelemassa livemusiikkia kesäisessä ulkoilmassa. Järjestimme myös omat kesäjuhlat. Vierailimme tietomaassa, jossa oli paljon kaikenlaista mukavaa puuhaa ihan aikuisillekin. Reissasimme myös vähän kauempana sukulaisten luona kyläilemässä. Heinäkuun lopussa juhlimme myös hyvän ystäväni valmistumista, oli niin kivaa!

Elokuu

Elokuun alussa kävimme molempien lasten kanssa mustikassa ja sitähän kyllä löytyi ihan hyvin. Teimme retken Ainolan puistoon, jossa kävimme myös katselemassa kasveja kasvihuoneessa, söimme jäätelöä ja leikimme leikkipuistossa. Elokuussa tapahtui vuoden 2023 isoimmat muutokset. Aloitin työt kesän jälkeen yhdessä samassa päiväkodissa, jossa olin ollut keväälläkin. Kuopus aloitti päiväkodin ja esikoinen aloitti ensimmäisen luokan. Ajatuksistani näihin muutoksiin löydät täältä ja tästä postauksesta. Elokuu menikin aika pitkälti uuteen arkeen totutellessa ja töiden jälkeen tankattiin mahdollisimman paljon läheisyyttä lasten kanssa. Käytiin myös Ouluhallissa legotapahtumassa, josta lapset olivat kyllä todella innoissaan.

Syyskuu

Syyskuussa kävimme mökillä nauttimassa syksyisistä keleistä ja tekemässä puita talvea varten. Minulla oli työn kautta koulutusviikonloppu, joka oli kyllä todella mielenkiintoinen ja tarpeellinen. Syyskuussa sairasteltiin myös vähän ja arki rullasi.

Lokakuu

Lokakuussa oli syysloma, jolloin kävimme mökillä. Siellä tehtiin taas puita ja nautittiin ulkona olosta. Lokakuussa sairastelin itse ihan kunnolla. Sain myös silmätulehduksen, jonka takia ramppasin lääkärissä. Onneksi oireet eivät hirveän kauaa kestäneet. Vietimme ystävien kanssa ihanaa iltaa juustojen, hyvien juomien sekä seurapelin parissa. Vierailimme Pohjois-pohjanmaan museossa, jossa oli myös paljon koettavaa lapsille. Askartelimme halloweenjuttuja sekä isänpäivälahjoja.

Marraskuu

Marraskuun alku olikin yhtä juhlaa. Lasten toiveesta juhlimme halloweenia. Laitoimme koristeita, pukeuduimme sekä teimme halloween ruokia. Täältä voit lukea lisää meidän halloween juhlista. Juhlimme myös isänpäivää kakkukahvien merkeissä. Kävimme valofestivaaleilla keskustassa, oli kyllä vaikuttavia teoksia. Luimme paljon kirjaston kirjoja. Suunnittelin lapsille joulukalenteria.

Joulukuu

Joulukuussa lapsilla oli jouluaattoon asti itsetehty joulukalenteri, jonne tonttu toi aina jotain tuomisia tai tekemistä. Leivottiin joululimppua ja askarreltiin lasten päiväkodin sekä koulun aikuisille muistamisia. Laitettiin joulukuusi ja tunnelmoitiin muutenkin joulua. Laskettiin pulkkamäkeä, luettiin jouluisia kirjoja sekä käytiin myös pienellä viikonloppureissulla. Siellä päästiin hiihtämään ja nauttimaan hyvästä ruuasta sekä ulkoporealtaasta. Vietettiin ihana joulu!

Tällainen oli meidän vuosi 2023. Aluksi, kun aloin miettimään viime vuotta, ajattelin, ettemme kyllä ole tehneet oikein mitään. Sitten kun aloin selaamaan kuvia, niin muistuikin mieleen monia juttuja, mitä ollaan touhuttu. Päällimmäisenä vuodesta jää kyllä mieleen töiden, päiväkodin sekä koulun alkaminen.

Toivotan teille kaikille ihanaa uutta vuotta 2024! Tuokoon se meille kaikille iloa, mukavia hetkiä, yhteisöllisyyttä sekä uusia kokemuksia. Kiva, kun olet ollut mukana blogin äärellä! 💖

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *