blogi

Alkutalven kuulumisia

Huomasinpa tuossa, että edelliset kuulumiset olen kertonut noin kuukausi sitten syksyn kuulumisia postauksessa. Tämä onkin ihan hyvä väli päivittää kuulumisia ja nyt ajattelin kertoa teille alkutalven kuulumisia. Edellisissä kuulumisissa mainitsin, että ollaan oltu jonkin verran kipeinä. No, itselläni jatkui jonkinlainen oireilu tänne marraskuun alkupuolelle saakka. Kävin lääkärillä, koska aloin tuntea myös poskionteloissa kipuilua. Siellähän olikin sitten poskiontelotulehdus, johon onneksi sain antibiootit, joiden myötä oirehdinta on jo melkein tipotiessään. Voi olla, että tulehdus on ollut jo pitempäänkin, koska flunssaoireet ja poskionteloiden kivut ovat aaltoilleet paljon.

Arki

Töissä, koulussa ja päiväkodissa on kuljettu. Harrastuksissa on myös käyty joka viikko nyt kun lapset ovat olleet pitempään jo terveinä. Esikoinen tykkää hirveästi läksyistä ja tekee monesti vähän ylimääräistäkin kotiläksyjen lisäksi. Kuopuksella oli vasta valokuvaus päiväkodissa ja hänkin kyllä viihtyy päiväkodissa kovin. Kuljemme kuopuksen kanssa pyörällä ja pyöräkärryllä päiväkotiin ja töihin. Nyt kun täällä on pakastunut enemmän, pyörä on melko jäinen ja matkoihin pitää varata aikaa vähän enemmän kuin aiemmin. Pitäisi herätä aiemmin, jotta ei tulisi aamulla niin kiire. Nyt viime päivinä on ollut vähän hoppuisia lähtöjä. 😅

Tällä viikolla järjestettiin töissä työkaverin kanssa lapsille koko talon yhteinen lauluhetki. Lauluhetkellä laulettiin talvilauluja, joista osaan löydät sanat ja leikit täältä postauksesta. Olipa kyllä taas ihana järjestää lapsille tällaista ja nähdä se ilo ja innostuneisuus lapsissa. Nyt sen jälkeen on ollut aivan veto pois. Tietenkin, kun siihen käyttää paljon resursseja suunnitteluun ja järjestelyihin sekä antaa kaikkensa itse lauluhetkessä. Ei ole ihmekään, että vähän on väsynyt olo. Kuitenkin nautin näiden suunnittelusta ja toteuttamisesta aivan valtavasti.

Isänpäivä viikonloppu

Viime viikonloppuna juhlittiinkin isänpäivää. Esikoinen askarteli kotona isänpäivälahjaksi hamahelmiavaimenperän ja kuopus taiteili kortin. Olivat he tehneet myös koulussa, päiväkodissa sekä iltapäiväkerhossa ihania muistamisia. Sunnuntaina katettiin miehelleni yhteinen aamupala, jossa tarjolla oli leipää erilaisine päällisine, maustettua herkkujogurttia, viinirypäleitä, pekonia, paistettua kananmunaa, suukkoja sekä kakkua. Ennen aamupalaa herätettiin lasten iskä ja lapset antoivat muistamiset hänelle sänkyyn. Teen myös itse joka vuosi miehelleni dvd:n kuvista ja videoista meidän yhteisistä hetkistä.

Lauantaina vein oman isäni elokuviin, jossa käytiin katsomassa Oppenheimer. Olin etukäteen meille myös tilannut elokuvateatteriin valmiiksi nachot ja juomat. Oli hyvä elokuva, suosittelen katsomaan. Kestää kolmisen tuntia, joten pikkasen alkoi loppuajasta paikat puutumaan, mutta melkein koko ajan kiinnostuneena sitä katselin. Elokuva oli täynnä hyviä näyttelijöitä, joilla oli tarinan kannalta keskeisiä rooleja. Musiikki oli todella kaunista. Pari kertaa säpsähdin säikähdyksestä, vaikka ei siis ollut mitenkään liian jännittäviä kohtia. 😄 Haluaisin katsoa elokuvan vielä uudelleen päiväaivoillani, jotta pysyisin ehkä paremmin mukana, kuin ilta/yöaivoilla.

Muut touhut

Edellisissä kuulumisissa taisin mainita, että yritetään järjestää jotain halloweenjuhlintaa ja järjestettiinhän sitä. Tein lapsille halloweentarjoiltavia: muumionakkeja, haamumarenkeja, viinirypälesilmiä. Tarjolla oli myös pikkupitsoja, erilaisia karkkeja, dippivihanneksia, lihapullia sekä suolatikkuja. Koristeltiin paikkoja halloweenkoristeilla, katseltiin haamu herran hillopurkkeja taskulampuilla sekä tanssittiin zombisumbaa, johon löytyy tanssiopetusvideo youtubesta.

Vaihdoin tuossa viime viikolla verhot talvisiin verhoihin, jotka ovat meillä myös jouluverhot. Joulun odotus on kyllä alkanut. Jouluradio soi välillä ja lasten kanssa laulellaan joululauluja. Lasten joulukalenterin suunnitteleminen on alkanut jo mielessäni, pitäisi alkaa kirjoittamaan ajatuksia ylös ja alkaa tekemään tontun tuomia kirjeitä. Joulukalenteri olisi tarkoitus tehdä kokonaan ennen joulukuun alkamista, vaikkakin joka päivälle tonttu tuo erikseen kortin, jossa kertoo sille päivälle tehtävän yms.

Joulukuussa onkin sitten kaikenlaista kivaa puuhaa. Laskeskelin tuossa viikonloppuja jouluun ja huomasin, että melkein joka viikonloppuna on jotakin. Eli tänä joulukuuna joulun valmistelut ajoittuvat myös arkipäiville, koska viikonloput eivät luultavasti tule riittämään. Me tulemme aika varmasti viettämään joulua minun vanhempieni luona ja sinne teemme etukäteen jo syömisiä pakkaseen. Ajattelin tässä jossain vaiheessa leipasta joululeipää, johon voisinkin jakaa myös ohjeen tänne.

Tässäpä tämän hetken kuulumisia. Kerrohan kommentteihin, mitä sinulle kuuluu ja odotatko jo joulua? 😊

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *