askartelu

Isänpäivälahjaksi hamahelmiavaimenperä

Isänpäivä lähestyy ja jos vielä mietitte, että mitähän sitä antaisi isälle isänpäivälahjaksi, niin tässä helppo ja nopea ohje itsetehtyyn isänpäivälahjaan. Tässä postauksessa ohjeet hamahelmiavaimenperään. Meidän lapset tekevät päiväkodissa sekä koulussa isänpäivälahjat/kortit, mutta olemme kuitenkin joka vuosi tehneet myös kotona jonkin muistamisen. Esikoinen teki tämän lahjan kokonaan itse. Kuopus teki itse kortin.

Materiaalit

 • Hamahelmiä
 • Villalankaa
 • Avaimenperärinkula

Työvälineet

 • Hamahelmi alusta
 • Maalarinteippiä
 • Silitysrauta
 • Silityslauta
 • Leivinpaperia

Työvaiheet

 1. Jos sinulla on iso hamahelmialusta (meillä oli käytössä neliön mallinen isohko alusta), teippaa maalarinteipillä alustasta pois se alue, mihin ei laiteta hamahelmiä. Näin lapsen on helpompi hahmottaa, mihin kohtaan hamahelmiä laitetaan.
 2. Lapsi voi vapaasti tehdä millaisen itse haluaa tai voidaan kirjoittaa esim. lahjan saajan nimi. Esikoinen halusi kirjoittaa iskä.
 3. Jos kirjoitat jotain, tee ensin hamahelmistä teksti ja sen jälkeen laita hamahelmiä kirjainten ympärille taustaväriksi.
 4. Jätä jompaan kumpaan ylänurkkaan aukko, johon ei tule yhtä hamahelmeä.
 5. Ota teipit pois ja silitä hamahelmityö silitysraudalla. Laita hamahelmien ja silitysraudan väliin leivinpaperia. Kun toinen puoli on silitetty niin, että hamahelmet ovat sulaneet hieman yhteen, kippaa hamahelmityö silityslaudalle toisin päin irti alustasta ja silitä vielä toinenkin puoli. Laita myös tähän väliin leivinpaperia, kun silität.
 6. Anna jäähtyä.
 7. Tässä välissä voit sormivirkata useammalla langalla silmukoita peräkkäin, jotta saat avaimenperään kivan lettilanganpätkän hamahelmityön sekä avaimenperärinkulan väliin.
 8. Laita lankaletin langanpäät hamahelmityön yläreunan aukosta ja solmi letti hamahelmityöhön.
 9. Solmi lankaletin toinen pää avaimenperärinkulaan.
 10. Ja näin avaimenperä on valmis!

Jos haluat nähdä meidän muita itsetehtyjä lahjoja, vilkaise tämä postaus!

Mukavaa viikon jatkoa! 🤩

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *