Reseptit

Samettisen pehmeä bataattikeitto

Tämä bataattikeitto on oikeasti parhainta bataattikeittoa, mitä olen koskaan maistanut. Bataattikeitto on pehmeän samettinen ja maukas. Tämä bataattikeitto-ohje on vegaaninen, helppo ja nopea. Samettisen pehmeä bataattikeitto on ollut arkiruokanamme jo useampia vuosia ja teemme tätä keittoa useamman kerran kuussa. Ohje on alun perin Turun sanomien nettisivuilta, mutta sitä ei enää sieltä löydy. Jo useamman vuoden ajan olen tehnyt bataattikeiton omasta muististani ja ohjetta on muokattu hieman lisäämällä siihen valkosipulia. Mutta nyt ohjeeseen, tätä oikeasti kannattaa kokeilla!

Tämä ohje on 5 henkilölle ja ruoanlaitto kestää n. 30-45 minuuttia.

Mitä välineitä tarvitset ruoanlaittoon?

  • Kuorimaveitsi
  • Leikkuulauta
  • Iso terävä veitsi
  • Raastin
  • Kattila (tilavuudeltaan minimissään 2 litraa)
  • Paistinpannu
  • Puulasta kuullotukseen
  • Kauha

Ainekset

1 iso tai 2 pientä bataattia

2 porkkanaa

4 perunaa

2 rkl rypsiöljyä

5 cm pala inkivääriä

½ chili

2 valkosipulin kynttä

2 Fond ”du chef” kasvislientä

1-2 prk kookoskermaa (á 200ml)

Ohje

  1. Kuori bataatti, porkkanat ja perunat kuorimaveitsellä.
  2. Pilko bataatti, porkkanat ja perunat sormen pään kokoisiksi palasiksi. Mitä pienempiä, sen nopeammin ne kypsyvät.
  3. Jaa kasviksista puolet kattilaan sekä puolet pannulle ja laita molempiin ruokalusikallinen öljyä. Sekoita.
  4. Anna kasvisten kuullottua keskilämmöllä pannulla sekä kattilassa 5-10min, kunnes ovat vähän pehmenneet ja saaneet pientä väriä pintaan.
  5. Kuullotuksen aikana voit kuoria ja raastaa inkiväärin palan, pilkkoa puolikkaan chilin pieneksi ja kuoria sekä murskata valkosipulin.
  6. Lisää raastettu inkivääri, pilkottu chili sekä murskattu valkosipuli kuullotettujen kasvisten joukkoon ja sekoita. Anna vielä hetki kuullottua.
  7. Siirrä kaikki kasvikset kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät.
  8. Lisää kaksi Fond ”du chef” kasvislientä kattilaan ja sekoita.
  9. Anna kiehua n. 15 min kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Ei haittaa, vaikka peruna ja bataatti menevät jo mössöksikin, kunhan porkkana on myös pehmeää.
  10. Lisää yksi purkki kookoskermaa ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella sileäksi.
  11. Tarvittaessa lisää vielä kookoskermaa, jos keitto on liian paksua.
  12. Nauti esim. raejuuston kanssa.

HOX! Chiliä, inkivääriä ja valkosipulia voit lisätä oman makusi mukaan. Ohjeen muita ainesosia ei kannata lisäillä tai vähentää, koska silloin keiton koostumus saattaa muuttua.

Voin taata, että tämä bataattikeitto on todella herkullista!

Jos keiton kanssa tekee mieli jälkiruokaa, kurkkaa tämä mustikkapiirakkaohje.

-Saara

2 kommentti

  1. Tämä ohje näyttää aika samalta kuin itse tekemäni bataattisosekeitto. Chilin olen joutunut jättämään keitosta pois niin maistuu lapsillekin, mutta lisään aina omalle lautasella sriracha-kastiketta. Joskus maustan keittoa myös currylla. Tulee herkullista ja lämmittää mukavasti erityisesti viileänä talvisena päivänä ulkoilun jälkeen.

    1. Oi tuota curryn lisäämistä voisikin testata! 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *