Reseptit

Mustikkapiirakka itsepoimituista mustikoista

Kävimme esikoisen kanssa mustikassa ja niitä olikin metsä täynnä. Mustikkaan lähtiessä oli jo ajatus tehdä mustikkapiirakka itsepoimituista mustikoista ja yllätykseksemme mustikkaa riitti oikein hyvin vielä pakkaseenkin. Aivan ihanaa, kun esikoinen on sellaisessa iässä, että jaksaa pitemmänkin tovin tuollaista mukavaa yhteistä puuhaa. Saadaan samalla kahdenkeskistä aikaa ja juteltua monenmoisia asioita. Kuopus oli sitten mukana leipomassa. Jaan seuraavaksi ohjeen mustikkapiirakkaan, jos joku siellä innostuu myös tekemään. Tämä on helppo ja nopea ohje. Ja itse pidän tässä siitä, että on kermaviiliseoksen ansiosta kosteampi, joten ei tarvitse kylkeen vaniljakastikkeita yms.

Mustikkapiirakkaohje

Leipomisvälineet

  • 2-3 kulhoa
  • desimitta
  • teelusikka
  • iso lusikka tai nuolija sekoittamiseen
  • sähkövatkain ja vatkainkoukut
  • piirakkavuoka 26-28cm

Pohja

  • 100 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  1. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
  2. Lisää kananmuna ja vaahdota lisää.
  3. Sekoita jauhot keskenään.
  4. Kääntele jauhoseos munasokerivoi-vaahtoon.
  5. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan (meillä käytössä 28 cm vuoka). Hox jos taikina tarttuu käsiin, ripottele taikinan päälle pieni määrä jauhoja ja painele uudelleen.

Täyte

  • 4-5 dl mustikoita (tai oman maun mukaan 😄)
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 0,75 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
  2. Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita jäisten mustikoiden sekaan 1 rkl perunajauhoa ja kaada jäiset mustikat piirakkapohjan päälle.
  3. Sekoita kermaviili, sokeri, vaniljasokeri ja kananmuna kulhossa.
  4. Kaada seos mustikoiden päälle.
  5. Tämän jälkeen voit vielä halutessasi lisätä muutaman mustikan kermaviiliseoksen päälle.
  6. Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes piirakan keskusta on hyytynyt ja reunat ovat saaneet väriä. (meillä oli uunissa 25 min)
  7. Anna hetken jäähtyä ja eikun nauttimaan!

Mukavaa keskiviikkoa! 💙
-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *