blogi

Viikonlopun kuulumisia

Meillä alkoi talviloma ja lähdimmekin heti perjantaina mökille. Miehellä ei ole varsinaista lomaa, mutta oli saanut työvuoroihin useamman päivän vapaata. Lasten kanssa olemme koko viikon lomalla. Tulimme mökille minun vanhempieni kanssa.

Perjantai

Perjantaina olimme miehen kanssa vielä töissä ja lapset päiväkodissa ja koulussa. Itselläni oli vieläpä työt puoli viiteen asti, joten tiesin, että lähteminen menee hieman myöhempään. Onneksi omalla isälläni oli lyhyt työpäivä, joten hän haki lapset jo aiemmin päiväkodista sekä koulusta ja he lähtivät mökille aiemmin.

Oltiin pakattu reissukamppeet jo hyvin valmiiksi edeltävänä päivänä, joten sen puoleen ei ollut enää isosti tekemistä. Piti vain pakata tavarat autoon, viedä roskat ja katsoa viimeiset kamppeet. Autolla starttasimme viiden perästä ja haimme äitini. Matka mökille on onneksi melko lyhyt. Kävimme matkalla kaupassa ja sitten saavuimmekin mökille, jossa lapset olivat leikkien touhuissa.

Olipa ihana, kun sai pakata auton rauhassa ilman lapsia. Yleensä kuitenkin kaikki pakkaaminen tapahtuu lasten läsnäollessa, jolloin siihen itse pakkaamiseen ei pysty täysin keskittymään ja sen ohessa tulee tehtyä paljon muutakin. Oli siis suht nopea pakkaamishetki ja mökille lähtö. Joskus näinkin. 😊

Perjantaina lapset söivätkin melko heti meidän tultua iltapalan ja aloimme muihinkin iltapuuhiin. Illan aikana oli vielä veden hakua, kävelyreittien tekemistä lumeen ja sänkyjen laittamista yms. Lasten mentyä nukkumaan pelasimme vielä aikuisten kesken lautapelejä.

Lauantai

Lauantai aamuna heräsimme seitsemän perästä ja lapset hetken leikkivät pehmoleluilla konnarissa ennen mökkiin menoa. Meillä on siis mökillä erillinen rakennus, jota kutsutaan konnariksi ja siellä meidän perhe nukkuu. Mökki on niin pieni, ettei sinne mahdu kaikki nukkumaan. Mökkiin tultuamme söimme aamupalan ja lapset katsoivat samalla aamuohjelmia.

Lauantai aamupäivä jatkui veden lämmityksen merkeissä ja lapset kävivät papan kanssa lumikenkäilemässä. Hanki ei oikein kestänyt metsässäkään, mutta esikoinen kävi seikkailemassa vähän pidemmällä ja nautti kyllä menosta. Aamu-ulkoilun aikaan kerkesimme myös laskea liukurimäkeä joen jäälle. Lapset nukkuivat päikkärit ja aikuiset pelasimme lautapelejä sen ajan.

Päivälevon jälkeen aloimme kaivamaan kulkureittejä lumihankeen mökin pihalle. Lapsetkin kaivoivat mukana ja esikoinen suunnitteli ja rakensi itselleen erilaisia kotikoloja, sänkyjä yms. lumeen. Sinne muodostuikin melkoinen labyrintti, jossa oli kiva leikkiä monenlaisia leikkejä. Illalla vielä saunottiin.

Sunnuntai

Sunnuntaina herättiin jo kuudelta… Vähän turhan aikainen herääminen. 😄 aamupalan aikana seurailimme lintuja, jotka kävivät syömässä ruokintapaikalla edellisenä päivänä laitettuja siemeniä. Reissun aikana ollaan nähty talitinttejä, punatulkkuja, töyhtötiaisia, hömötiaisia, sinitiaisia, närhi sekä yhtenä aamuna haukka kaarteli taivaalla.

Aamusta mentiin taas melko pian ulos. Esikoinen ja mies kävivät hiihtämässä joen jäällä. Joki oli hieman märkä, mutta hyvin pystyi kuitenkin hiihtämään. Itse kokeilin hiihtää hangen päällä, mutta ei hanki oikein kestänyt ja hiihtäminen oli melkoista rämpimistä. Joissain kohti oli hieman kestävämpää, joten suksikin hetken luisui eteenpäin. Kuopus leikki papan ja mumman kanssa ulkona.

Lepohetken jälkeen lähdettiinkin retkelle kävelemällä. Käveltiin tietä pitkin ja katseltiin, jos löytyisi jokin reitti metsään, mutta ei näkynyt moottorikelkankaan uria, jotta olisi päässyt kävelemään metsän puolelle. Palasimme siis takaisin päin tietä pitkin ja poikkesimme mökin kohdilla tieltä metsään edellispäivän lumikenkäilyjälkiä pitkin. Otimme hyvän paikan, johon istahdimme pulkkien päälle ja söimme eväitä.

Illalla söimme takkamakkaraa, kävimme saunassa ja leikimme vielä sisällä. Loma jatkuu ja mökkeily myös. Kirjoittelen myöhemmin vielä lisää meidän talvilomasta.

Mukavaa viikon alkua! 😊

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *