Lauluja Vinkkejä

Kalevala varhaiskasvatuksessa

Pidin jo päivä etukäteen töissä muskarin, joka oli suunniteltu Kalevala aiheen ympärille. Keskustelimme lasten kanssa, mikä Kalevala on ja kuka teoksen on kirjoittanut. Juttelimme myös, mitä hahmoja tarinoissa seikkailee. Näytin myös muutamia Kalevala aiheisia kuvia, joita lapset silmä tarkkana katsoivat ja kyselivät kysymyksiä.

Lauloimme Kielinupun laulun Rakennetaan Sampoa ja opettelimme lauluun myös tukiviittomat. Laulu on mukavan menevä ja lapset innoissaan lauloivat sekä opettelivat tukiviittomia. Muskarissa meillä oli myös loruisa.fi metsäneläimet lorukortteja, jotka ovat ihania kuvineen sekä loruineen. Juttelimme lasten kanssa suomalaisten metsien eläimistä ja kävimme läpi, mitkä eläimet nukkuvat talviunta tai ovat talvihorroksessa. Tämän jälkeen laulettiin Vaka vanha Väinämöinen melodialla jokaisesta eläimestä esim. kapo, kapo, karhunpentu, kapo kapo karhunpentu. Samalla tyylillä jokainen eläin läpi. Tämän laulun mukana soitin kanteleella melodiaa. Lapsetkin saivat soittaa kannelta ja olikin hauska nähdä, miten jokainen omalla tyylillään soitti soitinta ja kuinka tohkeissaan he olivat soittamisesta.

Kalevalan päivänä voi myös lukea esim. Koirien Kalevalaa, värittää aiheeseen liittyviä värityskuvia, askarrella aiheeseen liittyen tai tehdä lasten kanssa vaikka nukketeatteria. Tällä sivulla oli aika kivoja ideoita Kalevalan päivään.

Mukavaa Kalevalan päivää kaikille!

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *