askartelu Vinkkejä

Lumen maalaaminen vesiväreillä

Tänä viikonloppuna oli lauhat kelit, joten oli hyvä aika maalata lunta vesiväreillä. Lumen maalaaminen vesiväreillä on hauskaa ulkopuuhaa niin aikuisille kuin lapsillekin.

Me olimme rakentaneet lumesta linnan, joten lapset koristelivat sitä maalaten ja tekivät itselleen leikkeihin eri värisiä ruokia, mm. jäätelöitä ja kakkuja. Teimme neljää eri vesiväriseosta lasipurkkeihin ja otimme ulos useampia erikokoisia pensseleitä. Laitoin purkkeihin vettä ja sen jälkeen kastoin pensseliä vuoronperään vedessä ja pyöritin vesivärissä. Tätä toistin useamman kerran, jotta väri tummeni.

Vesiväri tarttui paremmin pehmeään lumeen, kuin lumen pinnalla olevaan pakkaslumeen. Meidän lumilinnan pinta oli jäätynyt, joten väri ei jäänyt niin hyvin linnan pintaan. Ruokiin esim. jäätelöihin väri jäi paremmin, koska pallot oli pyöritelty pehmeästä lumesta.

Todella kivaa puuhaa tämä lumen maalaaminen vesiväreillä ja kiva lisä lasten ulkoleikkeihin. Seuraavalla kerralla voitaisiin kokeilla myös sormiväri-vesi-seosta, jos se näkyisi lumesta vielä paremmin. Jos haluat lisää ideioita lasten ulkoleikkeihin, niin kurkkaa aiempi postaus jäätimanteista.

Mukavia ulkoleikkejä! ❄😊

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *