Kasvatus Vanhemmuus

Kesäloman kuulumiset ja heinäkuu kuvina

Heinäkuu lähenee loppuaan. Olemme lasten kanssa lomalla vielä parisen viikkoa ennen kuin uusi arki koittaa. Esikoinen menee kouluun, kuopus aloittaa päiväkodin ja itsellänikin tulee useampi työpäivä viikkoon verraten kevääseen. Omista ajatuksistani sekä tuntemuksista esikoisen koulun alkamiseen löydät täältä ja kuopuksen päiväkodin aloitukseen täältä.

Jotenkin tuntuu, että kesäloma on mennyt aivan super nopeasti, vaikka sitä vietettiinkin pitkä tovi. Haaveissani oli, että pääsisimme viettämään pitkän kesäloman yhdessä ennen koulun sekä päiväkodin alkamista ja se toteutui. 😊 Tänä kesänä nähtiin myös paljon sukulaisia ja se on ollut ihanaa!

Mitä olen oivaltanut tänä kesänä?

Tämä kesä on opettanut rentoutumaan ja tekemään asioita fiiliksen mukaan. Aiempina kesinä on tuntunut siltä, että pitäisi olla kehittelemässä tekemistä ja ohjelmaa jatkuvasti. Kesäloman tulisi olla suunniteltu. Tämä kesä on mennyt aivan eri tyylillä ja se on tuntunut hyvältä. Ollaan vietetty paljon aikaa rennosti kotona ja touhuiltu mukavia juttuja. Ja, jos ollaan käyty jossain, niin useimmiten siihen on ryhdytty saman tai edellisen päivän ajatuksella. Paljon on tullut vietettyä aikaa taiteen parissa: musisoitu kotona, tehty omaa ”elokuvapätkää”, suunniteltu omat kesäjuhlat, askarreltu monenlaista ja taiteiltu ulkona katuliiduilla. Olenpa itsekin päässyt nauttimaan omasta ajasta taiteen parissa kamarimusiikkikonserttia kuunnellen. Niin ihanaa!

Mitä lapset ovat oppineet?

Yksi iso oppi kuopuksella on tapahtunut potkupyörän ajamisessa. Ensimmäisen kerran hän ajeli potkupyörällä viime syksynä. Tai käveli pyörän kanssa. Tänä kesänä hän hoksasi istua penkkiin ja sen jälkeen perässä ei meinata pysyäkään. 😄 pyöräillessä hän itse mainitsi kuinka jalat menee hirveän nopeaa. 😍 Molemmat lapset ovat oppineet uusia tanssiliikkeitä ja erilaisia temppuja. Tänä kesänä on kuunneltu paljon musiikkia ja tanssittu. Heidän itseilmaisua musiikin ja tanssin voimasta on niin sykähdyttävää seurata. Sitä yllättyy joka kerta, miten heistä huokuu niin kova intohimo tanssiin ja tuovat esille itsestään uutta.

Heinäkuu kuvina

Monenlaisia kampauksia ollaan tehty. Joinakin päivinä lapset viihtyvät pitempiäkin pätkiä kampaamopenkissä, joten pääsen itse harjoittelemaan erilaisia kampauksia.

Tietomaassa oli paljon nähtävää ja koettavaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Olisin voinut itsekin siellä kierrellä monta tuntia itsekseen.

Tietomaassa valoseinä, jossa pystyi laittamaan eri värisiä putkiloita seinän koloihin ja niihin syttyi valo.

Tietomaassa sai värittää eläinten kuvia, tämän jälkeen kuva skannattiin ja väritetty eläin ilmestyi vieressä olevalle seinälle. Tämä kuopuksen värittämä perhonen lähti skannaamisen jälkeen lentelemään seinälle.

Suolamaalausta, johon löydät ohjeen täältä.

Piirtämistä youtuben opetusvideoiden avulla.

Seuraavaksi kuvia reissusta ja erinäisiltä retkiltä.

Miten teillä on mennyt kesä? 🌻

Kivaa heinäkuun loppua kaikille!

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *