askartelu Vinkkejä

Kesätekemistä lapsille

Me tulemme viettämään myös kotona paljon aikaa näin kesällä/kesälomalla ja nyt onkin tullut mietittyä, että mitä erilaista mukavaa kesätekemistä lapsille olisi ulkona tehtäväksi. Seuraavaksi siis muutama idea kesätekemisiin, joita voi toteuttaa ihan omalla pihalla.

Vedellä maalaaminen

Vedellä maalaaminen on mukavaa puuhaa ja etenkin kuumina kesäpäivinä se on myös oikein hyvä touhu vilvoittamiseen. Etkä tarvitse tähän touhuun muuta kuin vesiämpärin/astian ja pensselit. Me olemme maalanneet vedellä asfalttia, kiviä sekä talon tiiliseinää. Sitten kun mukana on eri kokoisia pensseleitä, niin voi maalailla myös eri kokoisia tavaroita. Vesipensseleillä voi esim. pestä ulkoleluja, pyöriä ja ihan mitä vain keksii.

Itsetehdyt saippuakuplavälineet

Tarvitset

  • Piipunrassia
  • Keppejä
  • Helmiä
  • Villalankaa
  • Halutessasi rautalankaa

Miten tehdään?

1. Piipunrassien keskiosaan voi pujotella helmiä, jonka jälkeen loput pätkät piipunrassista kiedotaan kepin yläosan ympärille.

2. Kiedo pätkä villalankaa piipunrassin pätkien päälle, jotta ne pysyvät paremmin paikoillaan ja piipunrassin terävät päät menevät villalangan alle.

3. Piipunrasseista voi muotoilla myös eri kuvioita ilman helmiä. Me teimme sydämiä, vaikkakaan kuplista ei tule sydämen muotoisia, mutta ovat mukavan näköisiä.

HOX! Jos haluat, voit pujotella piipunrassin kanssa yhdessä rautalankaa, kun laitat helmiä. Näin pujotuksesta tulee tiukempi ja se pysyy paremmin muodossaan. Me jätimme rautalangan pois ja isommat helmipujotellut rinkulat olivat aika lörppöjä, mutta niillä onnistui silti saada kuplia. Parhaimmat ja kestävimmät kuplat muodostuivat pelkillä keppi+piipunrassi yhdistelmillä.

Itsetehty saippuakuplavesi

Tämä saippuakuplavesi sopii edellisen ohjeen välineille sekä saippuakuplien pomputtamiseen, johon löydät erillisen postauksen tästä. Suosittelen kuitenkin ensin kokeilemaan ja jos tuntuu, että kuplat hajoavat, niin lisää hieman käsitiskiainetta ja sokeria.

Ohje

  • 4 rkl vettä
  • 1 rkl käsitiskiainetta
  • 2 rkl sokeria

Tässä nämä suhteet ja jos puhaltelet kuplia isommilla välineillä, kannattaa annos tehdä tuplana ellei jopa triplana. Sokeri muuten liukenee paremmin lämpimään veteen.

Mukavaa kesän jatkoa! 🌻

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *