Vinkkejä

Syntymäpäiväjuhlat 8-vuotiaalle

Esikoisen syntymäpäiviä juhlittiin sukulaissynttäreiden sekä kaverisynttäreiden merkeissä. Hänellä oli muutamia toiveita syntymäpäiväjuhlien suhteen. Esikoinen halusi kakun, jossa on kermaa sekä mansikoita, mutta ei kuitenkaan sellaista perinteistä kermatäytekakkua. Hän toivoi myös kaverisynttäreille ongintaa sekä vapaata leikkiä. Näitä sitten lähdettiin toteuttamaan juhlia järjestellessä.

Tarjoiltavat

Tein molempiin synttärijuhliin Prinsessa-keksikakun Kinuskikissan ohjeella. Kakun alkuperäisessä ohjeessa kakkuun tulee vadelmia, mutta vaihdoin ne esikoisen toiveesta mansikoiksi. Kakkujen koristeluista tein erilaiset, mutta maku oli muuten sama. Kakku oli todella herkullista ja helppo sekä nopea tehdä. Juhlissa oli tarjolla myös rockyroadeja, joista tein lakuversion sukulaissynttäreille ja ilman lakuja sitten kaverisynttäreille. Nämä maistuivat hyvin myös lapsille. Juhlapöytä sisälsi myös karkkitarjottimen, keksejä, kahta eri sipsiä, popcornia sekä mehua.

Muistan viime vuoden kaverisynttäreitä suunnitellessa päätyneeni ajatukseen, ettei lapsille oikein maistu kakku ja silloin päätimmekin jättää kakun kokonaan pois ja tarjoilla jäätelöä. Tänä vuonna huomasin edelleen saman, ettei se kakku niin hyvin maistu. Kaikki kyllä ottivat sitä, mutta osalle kakku maistuu ja osalle ei. Karkit olivat selkeästi se maistuvin tarjoiltava. Jää nähtäväksi mihin päädymme sitten vuoden päästä. 😄

Ohjelma

Alkuun mietin, että minkälaista ohjelmaa esikoisen kaverisynttäreillä olisi kiva järjestää. Kävi mielessä korujen tekeminen tai jokin muu askartelujuttu. Sitten juttelin esikoisen kanssa aiheesta ja hän oli sitä mieltä, että haluaa ennemmin leikkiä kavereiden kanssa. Yhtenä toiveena hän mainitsi onginnan, jota aiemmin ei meidän lasten synttäreillä ole ollutkaan. Ohjattuna toimintana oli siis ongintaa, johon olin jokaiselle lapselle tehnyt pienet pussukat. Pussukat sisälsivät muutamia tarroja, tikkarin, pienen karkkijutun sekä kimalleteippiä. Lopun ajan esikoisen huoneesta kuuluikin iloinen leikkiporina kotileikin parissa. Kaikki esikoisen kaverit tunsivat toisensa entuudestaan, joten he alkoivat leikkimään heti yhdessä luontevasti.

Oli oikein mukavat ja onnistuneet syntymäpäiväjuhlat ja esikoinen tykkäsi kovin. Vaikka juhlien järjestäminen kotona vaatii myös paljon ja saattaa olla paikoitellen stressaavaa, on se itselleni mielekästä puuhaa, kun pääsee leipomaan ja järkkäilemään. Itse pidän juhlien järjestämisestä sekä leipomisesta ja ne jotenkin tulevat luonnostaan. Tullaan varmasti mahdollisimman pitkään viettämään lasten syntymäpäiväjuhlia kotona. Olen muuten vuosi sitten tehnyt samankaltaisen postauksen esikoisen 7-vuotissyntymäpäiväjuhlilta ja löydät sen täältä. Silloin meillä oli mm. jäätelöbuffet, joka oli kyllä menestys.

Millä tavalla teillä juhlitaan lasten syntymäpäiviä? 🥳

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *