Vinkkejä

Syntymäpäiväjuhlat 7-vuotiaalle

Esikoinen on nyt sitten 7 vuotta! Synttärisankaria juhlittiin kaverisynttäreillä sekä toisena päivänä sukulaisten kanssa. Molemmat juhlat olivat onnistuneet ja esikoisen mieleen. Ihanaa, että esikoisella on niin läheisiä ystäviä ja rakkaita sukulaisia.

Kaverisynttärit

Edellisiltä kaverisynttäreiltä olemme oppineet sen, ettei lapsille oikein maistu kakku tai muutkaan leivonnaiset. Niimpä jätimme kaverisynttäreiltä kakun kokonaan pois emmekä leiponeet itse mitään. Pääpointti tarjoiltavissa oli jäätelöbuffet. Jäätelöbuffet sisälsi kahta eri jäätelöä, joista pyöriteltiin kuppeihin palloja sekä itsetehdystä pehmiksestä. Pehmis oli hitti! Jäätelöannoksen päälle sai itse koota kastikkeita, strösseleitä, karkkeja ja keksejä omien mieltymysten mukaan. Jäätelöbuffet oli kyllä onnistunut ja lapsetkin selkeästi tykkäsivät. Helppo ja lasten mieleinen tarjoiltava sekä mukava ohjelmanumero samalla. Jäätelöbuffetin ohessa tarjolla oli karkkeja, sipsejä, pikkupitsoja, mehua, limukkaa, keksejä sekä sateenkaarivartaita. Sateenkaarivartaiden ohjeen löydät tästä .

Askartelimme esikoisen kanssa jäätelöbuffetiin kyltin sekä erilaisia jäätelöitä. Näin jäätelöbuffetin tarjoilupöytä sai mukavan ilmeen. Juhlien koristelussa käytimme serpentiinejä sekä ilmapalloja. Esikoinen ei halunnut mitään erikoista teemaa koristeluun tai kattaukseen. Mentiin melko värikkäällä koristelulla. Osa ruokailuvälineistä oli ostettu kyseisiä sekä tulevia juhlia ajatellen. Esim. lasipillit, muovilautaset, lasipullo(jossa nyt oli mehua).

Yhtenä ohjelmanumerona oli yllätyspussien etsintää. Teimme vieraille ylläripussukat, joissa oli tikkari, kynä, kumi, tarroja, sekä pari ilmapalloa. Jokainen lapsi sai etsiä yhden pussukan. Emme halunneet järjestää liikaa suunniteltua ohjelmaa, koska parastahan on kuitenkin saada leikkiä vapaasti. Lapset itse keksivät leikkiä piilosta ja Mikä on muuttunut? -leikkiä muun leikkimisen ohessa. Ja saimmepa kuulla vielä hienoa musisointia, kun lapset soittivat meidän kotoa löytyvillä soittimilla.

Juhlat sukulaisille

Synttärijuhliin, joihin tuli vieraiksi sukulaisia, leivottiin itse eri tarjoiltavia. Näille synttäreille esikoinen toivoi suklaakakkua. Tein pätkis-juustokakun, joka on todella helppo ja nopea tehdä. Toiveena oli myös kinkkurullat, jotka menivätkin melko nopeaa vieraiden sekä synttärisankarin suihin. Valmistimme myös suolaisia mantelikinuskifudgeja, jonka ohje on yhdestä leivontakirjasta. Lisäksi tarjolla oli myös keksejä ja mansikoita. Kaikki nämä olivat esikoisen toiveita. Lasten synttärijuhlien järjestämisessä koen tärkeäksi, että lapsi saa esittää omia toiveitaan ja niitä pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan.

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *