askartelu

Kiitoskortti esikoulun aikuisille

Esikoisella päättyi esikoulu, joten muistimme eskarin aikuisia itsetehdyillä korteilla sekä lahjoilla. Korteista otin kuvia, mutta lahjojen kuvaus unohtui täysin. Itse koen tärkeäksi kiittää jollain muistamisella päiväkodin sekä esikoulun aikuisia. Vallan hyvin riittää esim. kortti. Tänä vuonna halusimme muistaa aikuisia kortilla sekä pienellä herkullisella lahjalla.

Kortit, jotka teimme oli todella helppo ja nopea toteuttaa ja lopputulos oli kauniin yksinkertainen. Laitan tähän kortin tekoon ohjeet, jos joku haluaa kokeilla. Esikoinen teki itse melkeinpä kaiken tässä korttiaskartelussa.

Työvälineet

 • Vesivärit
 • Pensseli
 • Vesikuppi
 • Pilli
 • Kartonkikortti
 • Vihreä puuvärikynä

Työvaiheet

 1. Ota esille korttipohjat tai leikkaa isommasta kartongista pienempiä kortteja. Me leikkasimme A4 kartongista neljä korttia.
 2. Kastele pensseli kunnolla vedessä ja pyöritä pensseliä värissä, josta haluat tehdä kukan. Pensseli saa olla kunnolla kostea.
 3. Pyöritä korttiin pieni ympyrä, joka jää vetiseksi. Jos näyttää ettei vettä ole tarpeeksi, lisää sitä väriin pensselillä.
 4. Ota pilli ja puhalla sillä väriä väriläiskän ympärille. Näin muodostuu kukan kuva. Puhaltaessa voi käyttää täysin omaa luovuuttaan minkälaisia kukkia haluaa muodostuvan.
 5. Tee kukille varret ja lehdet.
 6. Kortin toiselle puolelle liimasimme palan piirustuspaperia, johon esikoinen kirjoitti kiitokset.

Lahjoista en tosiaan muistanut ottaa kuvia. 😄 Teimme sellaiset karkkitötteröt, joiden idean bongasin @_leikinlailla_ tililtä. Ostin jäätelötötterövohvelit lidlistä. Niitä löytää varmasti muualtakin. Käärin tötterön ympärille sellofaania, jota jätin tötterön yläpuolelle vähän enempi. Teippasin kiinni ja sitten lisäsin tötterön sisälle erilaisia pehmeitä irtokarkkeja, joita jätin myös tötterön yläpuolelle. Tämän jälkeen solmin rusetille lahjanauhan tötterön yläpuolelle jääneeseen sellofaaniin ja leikkasin sellofaania, jos sitä oli liikaa. Näin helposti valmistui myös kiitoslahja.

Jos haluat nähdä lisää meidän itsetehtyjä lahjoja tai kortteja, löydät ne täältä.

Mukavaa toukokuun viimeistä päivää!

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *