Vinkkejä

Myrkytön suoja karkottamaan hyttyset

Meillä mökillä on paljon sääskiä sekä mäkäräisiä enkä halua lapsilla käyttää suojana mitään myrkkytuotteita. Ja niitä hyttysiä on siis sen verran, että pakko jotain käyttää, ettei iho ole paukamia täynnä ja pääsee nauttimaan mökkeilystä. Me ollaan mökillä melkeinpä koko ajan ulkona.

Oliiviöljyä iholle

Viime vuonna sain työkaverilta vinkin kokeilla iholle oliiviöljyä karkottamaan hyttyset. Viime kesänä ja tänä kesänä on nyt kokeiltu tätä kikkaa ja kyllähän se pitää hyttysiä loitolla. Luultavasti hyttyset karttaa sitä oliiviöljyn tuoksua ja pysyvät sen takia loitolla. Tänä kesänä tähän mennessä ollaan nyt käyty yhdesti mökillä ja oli pilvisemmät kelit, joten hyttysiä olikin aika paljon. Lapsia suojasi hyvin ulkovaatteet ja laitettiin kasvoihin sekä käsiin oliiviöljyä, jotta nekin ovat suojassa. Itsekin laitoin oliiviöljyä kasvoihin ja tein testin, että annoin sääskien tulla kasvoja kohti ja huomasin, että kun ne lähestyivät kasvoja, ne tekivätkin täyskäännöksen eivätkä tulleet iholle.

En kuitenkaan suosittele oliiviöljyn käyttöä aurinkoisilla keleillä, koska silloin iho luultavasti kärtsää. Onneksi kuitenkin aurinkoisilla keleillä hyttysiä on yleensä vähemmän.

Onko sinulla jotain myrkyttömiä kikkoja suojaamaan hyttysiltä?

-Saara

2 kommentti

  1. -Laura- says:

    Meillä kanssa mökillä tuhottomasti hyttysiä ja mäkäräisiä. Hommasin kaikille lapsille omat hyttyshatut. Ilman niitä ei voi ulos mennä hetkeksikään. Tuntuu että noita öttiäisiä on vaan vuosi vuodelta enemmän.

    1. Jep, tuntuu kyllä, että niitä hyttysiä olisi taas jotenkin enemmän kuin viime vuonna. 😄 Hyttyshatut on kyllä oiva keino suojautua! Meilläkin mökillä niitä muutama. Onko teillä ihan jotkut lasten versiot vai aikuisille tarkoitetut?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *