askartelu

Maalaaminen legoilla

Lapset ovat olleet pitkään flunssassa, joten on ollut hyvin aikaa kokeilla eri askartelujuttuja. Bongasin instagrammista videon, jossa maalattiin legoilla taideteoksia. Esikoinen innostui heti ideasta ja nyt jaan tämän idean myös teille. Maalaaminen legoilla oli kyllä niin mukavaa puuhaa, itsekin innostuin tekemään erilaisia rakennelmia!

Materiaalit

 • erilaisia legopaloja
 • kartonki/paperi

Työvälineet

 • sormivärit tai vesivärit
 • pensseli
 • vesikuppi
 • haalean värisiä puuvärikyniä

Työvaiheet

 1. Valitkaa lapsen kanssa yhdessä erilaisia legopaloja.
 2. Maalaa pensselin avulla legopalan pohja, niin että väriä jää legon reunoille sekä keskellä olevien rinkuloiden reunoille. Väriä ei tarvitse olla paljoa. Nuoremmat lapset voivat maalata legopaloja ilman pensseliä, että käyttävät legoa purkissa, jossa on väriä.
 3. Aseta legopala kartongin tai paperin päälle haluamaasi kohtaan ja paina legopalaa joka puolelta alaspäin, jotta väri tarttuu.
 4. Nosta legopala rauhassa.
 5. Maalaa legoilla haluamasi rakennelma, kuvio, ihan mitä vain ja anna kuivua. Tämän jälkeen voit värittää teoksesi.

HOX!

 1. Me käytimme maalaukseen sormivärejä hieman vedellä laimennettuna, jotta eivät olleet niin paksuja. Testasin maalaamista myös vesiväreillä ja onnistui kyllä hyvin, mutta ei samalla tavalla tarttunut legoon ja sitten paperilla saattoi levitä herkemmin, kun siihen legon asettaa.
 2. Legopaloissa on eroja, osasta palasista saattoi jäädä keskusrinkulat uupumaan. Kokeilemalla selviää ja meidän lapsia ei haitannut, vaikka osasta legoista näkyi vain reunat.

Mukavaa viikon jatkoa!

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *