blogi

Meidän juhannusperinteet

Juhannus on takana päin ja meillä oli kyllä aivan ihana juhannus. Juhannuksena koen tärkeäksi juhlistaa kesää yhdessä perheen sekä sukulaisten kanssa. Tällainen juhannus toteutui tänäkin vuonna.

Meidän juhannusperinteet

Me vietämme juhannuksen yleensä mökillä. Joitakin kertoja olemme olleet muuallakin, mutta yleensä juhannukseksi suuntaamme mökille. Mökillä juhannuksen vietossa on meidän perhe sekä omat vanhempani. Tänä vuonna juhannusta olivat mökillä viettämässä myös veljeni sekä hänen lapsensa. Aivan ihanaa, että hekin pääsivät tulemaan.

Meidän juhannusperinteet muodostuvat rennosta juhlinnasta. Olemme paljon ulkona, pelailemme ulkopelejä mm. petankia sekä mölkkyä. Nyt potkimme lasten kanssa paljon jalkapalloa ja lennätimme leijaa. Ulkona touhuillaan myös mökin ylläpitoon liittyviä asioita, esim. puiden tekemistä, nurmikon leikkuuta yms.

Meidän juhannuksen perinteisiin kuuluu rosvopaistin tekeminen maakuopassa. Sen tekeminen on ollut vanhempieni juhannusperinne jo pidemmän aikaa. Mökkimme nurmialueelle on kaivettu kuoppa, jossa rosvopaisti tehdään. Tämä viekin useamman tunnin aikaa ja yleensä valmistaminen aloitetaan jo juhannusaattoa edeltävänä päivänä/iltana ja ruoka on valmis juhannusaattona.

Juhannuksen viettoon kuuluu myös sauna ja vihdan tekeminen. Tänä vuonna lapsille laitettiin mökin pihalle uima-allas, joten he uiskentelivat siellä saunan yhteydessä.

Mökillä saamme aina lasten kanssa ihmetellä ja tutkia luontoa sekä sen eliöitä. Lasten pappa oli ostanut heille suurennuslasit, joten ne olivat ahkerassa käytössä ulkoillessa. Iltaisin vielä pelailimme aikuisten kesken lautapelejä lasten mentyä nukkumaan.

Tällaisia juhannusperinteitä on meidän perheellä. Millaisia juhannusperinteitä teillä on tai miten vietitte tänä vuonna juhannusta? 😊

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *