askartelu

Pahviaskartelua lapsen kanssa

Pahvilinnan askarteleminen

Olimme yksi päivä lasten kanssa kyläilemässä isovanhempien luona ja olimme säästäneet sinne pieniä pahvilaatikoita sekä talouspaperihylsyjä askarteluja varten. Päätimme askarrella niistä esikoisen kanssa pahvilinnan, joka soveltui hyvin lapsen leikkeihin mukaan. Hän oli innoissaan ja saikin mukavan kodin leluille. Pahvilinnan askarteleminen 6-vuotiaan lapsen kanssa sujui sutjakkaasti ja lapsi pääsi hyvin toteuttamaan askartelussa omia visioita. Nyt jaan teille ohjeet pahvilinnan tekemiseen, jos joku saisi tästä inspiraatiota lapsen kanssa askartelemiseen. Käytimme askartelussa kotoa löytyviä materiaaleja, joten tätä varten mitään materiaaleja ei tarvitse ostaa. Katselin pinterestistä mallikuvia ja yhdistelin sieltä löytyviä ideoita, joista muovautui linnamme.

Materiaalit ja työvälineet

Materiaalit:

 • Neljä neliön tai suorakulmion mallista pahvipalaa korkeudeltaan saman mittaisia
 • Tyhjiä talouspaperi-tai vessapaperirullia
 • Piirustuspaperia

Työvälineet:

 • Sakset
 • Nitoja
 • Vesivärit
 • Pensseli
 • Tussi
 • Nestemäinen liima

Työvaiheet

Perustusten tekeminen

 1. Piirrä tussilla neliön mallisiin pahvipaloihin yhdelle sivulle linnan koristelukuviot, jotka lapsi voi leikata.
 2. Lapsi voi koristella seinät haluamallaan tavalla.
 3. Tee yhteen seinään aukeavat ovet saksilla leikkaamalla. Voit myös tehdä kulkusillan erillisestä pahvista.
 4. Mallaa talouspaperirullahylsyt linnan seinämien kulmiin.
 5. Tee saksilla viillot paperihylsyjen alaosaan, joihin neliöseinät tulee kiinni. (Jokaiseen hylsyyn tulee kaksi viiltoa)
 6. Lapsi voi halutessaan koristella paperihylsyt.
 7. Jo haluat, voit tehdä jokaiseen paperihylsyyn samanlaiset koristereunat, kuin linnan seinämissä. Toinen vaihtoehto on jättää paperihylsyt alkuperäiseen muotoonsa ja tehdä paperista hattutornit.
 8. Paperiset hattutornit valmistuvat siten, että leikkaat paperista pyöreän palan, sen jälkeen leikkaat saksilla ympyrään yhden säteen eli viillon reunasta keskiosaan. Tämän jälkeen paperin siipakkeet laitetaan limittäin ja nidotaan yhteen.
 9. Jos teit hattutorneja liimaa ne paikoilleen laittamalla pieni määrä liimaa paperihylsyn reunalle.

Linnan kokoaminen

 1. Laita yhden seinän sivut kiinni paperihylsyjen viiltoihin. Näin saat seinän pystyyn. Jatka laittamalla seinä ja sen jälkeen paperihylsy jne. Näin linna on kasattu.
 2. Jos haluat, voit liimata linnan jonkin pohjan päälle esim. pahvi. Meidän linna on aukinainen pohjasta, eikä ole liimattu mihinkään ja hyvin pysyy kasassa niinkin.
 3. Hattutornit voit maalata vesiväreillä.

Ja eikun leikkimään! Mukavia askarteluhetkiä! 😊 Jos haluat nähdä lisää meidän askarteluja, niitä löydät postauksesta Itse tuunatut lahjat ja kortit.

-Saara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *